cMed Plus medicijndispenser

cMed Plus medicijndispenser

Met de cMed Plus medicijndispenser kunnen cliënten gemakkelijk, zelfstandig en veilig hun medicijnen innemen op het juiste moment. Beweging 3.0 werkt hiervoor samen met FocusCura, onze partner voor het ontwikkelen van slimme digitale hulpmiddelen.

Wat is de cMed Plus?
De cMed Plus is uw medicijnhulp voor thuis. Het is een medicijndispenser waar de zorgmedewerker, in samenwerking met uw apotheek, uw medicijnrol in plaatst. De cMed Plus herinnert u eraan op welk moment u welke medicijnen moet innemen en zorgt ervoor dat u het juiste medicijn op het juiste moment ontvangt. Zorgmedewerkers van Beweging 3.0 hoeven hiervoor dan niet bij u langs te komen. Dat geeft u meer vrijheid in uw dagelijks leven.

Wat zijn de voordelen van de cMed Plus?

  • Medicatieveiligheid: Met ingebouwde controles wordt nagegaan of de juiste persoon op het juiste moment de juiste medicijnen uitneemt.
  • Makkelijk in gebruik: Wanneer het tijd is voor de medicijnen, gaat er een geluid- en lichtsignaal. Met één druk op de knop neemt u de juiste medicijnen uit.
  • Opvolging bij het niet uitnemen van medicijnen: Als u uw medicijnen niet binnen 1 uur uitneemt, gaat er een signaal naar de servicedesk van FocusCura. Er wordt dan contact met u of uw mantelzorger opgenomen.
  • Eenvoudig te openen: Het medicijnzakje is deels opengesneden waardoor u deze makkelijk kan openen.
  • Medicijnen voor buitenshuis: U kunt uw medicijnen meenemen voor onderweg, op het apparaat kunt u eenvoudig aangeven hoeveel u nodig heeft.

Moet ik betalen voor de cMed Plus?
Om in aanmerking te komen voor de cMed Plus, heeft u een indicatie voor ‘medicatie aanreiken’ nodig. De cMed Plus wordt vervolgens vergoed uit het basispakket van de ziektekostenverzekering.

Hoe werkt de cMed Plus?
Uw medicijnen worden geleverd door uw apotheek in een persoonlijke medicatierol (baxterrol). In de rol zitten uw medicijnen gesorteerd in zakjes per innamemoment. De medicatierol wordt, in samenwerking met uw apotheek, wekelijks- of tweewekelijks door een zorgmedewerker van Beweging 3.0 in de cMed Plus geplaatst. Op het moment dat u medicijnen nodig heeft, geeft het apparaat een herinneringsgeluid- en lichtsignaal af. U drukt op de groene knop om het zakje met medicijnen uit het apparaat te laten komen. De verpakking wordt automatisch geopend. Als u het zakje niet binnen 1 uur uitneemt, wordt dit doorgegeven aan FocusCura. FocusCura neemt dan telefonisch contact met u of uw mantelzorger op. Als zij geen contact krijgen, komt een medewerker van Beweging 3.0 bij u langs.

Instructievideo
Bekijk hier een korte instructievideo over het uitnemen van medicijnen met de cMed Plus.  Er zijn meer instructievideo’s beschikbaar, bijvoorbeeld over het meenemen van medicijnen voor onderweg. Onderaan deze website vindt u de beschikbare instructievideo’s.

Heeft u interesse in de cMed Plus?
Voordat u de cMed Plus thuis ontvangt, worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Uw zorgmedewerker overlegt met u en eventueel uw mantelzorger en de apotheek over de inzet van de cMed Plus. Met een indicatie voor ‘medicatie aanreiken’ kunt u een cMed Plus krijgen. Uw zorgmedewerker meldt u vervolgens aan voor de cMed Plus.
  2. Een medewerker van FocusCura maakt telefonisch een afspraak met u voor de installatie van de cMed Plus.
  3. Tijdens de installatie van de cMed Plus krijgt u en eventueel uw mantelzorger een duidelijke uitleg over de werking en het gebruik.
  4. U ontvangt de medicatierol van uw apotheek thuis.
  5. De cMed Plus gaat werken zodra de medicatierol in de cMed Plus is geplaatst door de zorgmedewerker. Ook onze zorgmedewerker zal u en eventueel uw mantelzorger duidelijk uitleggen hoe de cMed Plus werkt. Mocht u daarna nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan uw zorgmedewerker.

Brochure
Hier vindt u de brochure van FocusCura over de cMed Plus.

Korte instructievideo’s
Om te zien hoe de cMed werkt, zijn de onderstaande instructievideo’s beschikbaar:

Video’s

1. Medicijnen uitnemen uit de cMed Plus
2. Wat doe ik als ik mijn dosering uit de cMed Plus medicijndispenser heb gemist
3. Medicatie eerder uitnemen (voor bijvoorbeeld onderweg of om mee te nemen):
4. Geluid van de cMed Plus harder of zachter zetten
5. Medicatieschema inzien 

Meer informatie?

Uw wijkverpleegkundige kan u meer vertellen over de cMed Plus. U kunt ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum.