Speeddaten

Daklozenclub Leusden matcht met 't Hamersveld

Woensdag 15 mei 2019 - ‘Kan hij nog wat harder?’ Mw S. houdt wel van snelheid. Zij heeft zelf marathons gelopen in haar jonge jaren en heeft zin om de wind weer door haar haren te voelen waaien. Ze zit bij Gert-Jan in de auto. En wat voor één! Het is een flesgroene Mercedes 280 SL Pagode uit 1969 en deze auto zit haar als ‘gegoten’. Ze maken een rit door de groene omgeving van Leusden, de Asschatterweg af, de Postweg op en dan rechtsaf de Langesteeg in. Even heel ondeugend deze smalle weg tussen de weilanden met 140 km per uur nemen…

Mw S. is niet de enige die een snelle trip maakt. Tijdens de matchbeurs van Leusden november jl. vroeg ’t Hamersveld een oldtimershow aan voor de bewoners en eventuele gasten en buren.

Cabrioclub de Daklozen uit Leusden had er wel oren naar om te matchen en zo stonden zaterdag 11 mei 14 opgepoetste cabrio’s, oldtimers en nieuwere exemplaren te pronken in de binnentuin van ’t Hamersveld. De eigenaren, al bijna even glimmend van trots, stonden ernaast en het feest kon beginnen.

Mw C. was als eerste beneden en wachtte op het bankje, haar ogen strak gericht op de Ivory Morgan 4/4. Met die auto wilde zij wel een ritje maken en dat mocht! Daarna was het dak er pas echt af. De ene na de andere bewoner kroop op de passagiersplek en iedereen die wilde is mee geweest voor een korte maar snelle tocht in de omgeving. Zelfs bewoners die normaal in een rolstoel zitten zijn door de zorg in de cabrio’s geholpen. Dit was speeddaten naar de ware aard van het woord!

Alles werkte mee: de zon scheen, vrijwilligers liepen af en aan met drankjes en lekkers en mochten zelf ook ritjes maken, de heren Daklozen waren uitermate innemend en iedereen genoot met volle teugen. Ter afsluiting van deze fantastische middag was er nog een kennisquiz over de opgestelde wagens. Met behulp van de Daklozen vulden bewoners deze quiz uitermate serieus in en uiteindelijk was iedereen winnaar. Een miniatuur autootje voor alle aanwezigen was de prijs.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers, zorgmedewerkers en natuurlijk de Daklozenclub Leusden, die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt!