Maatregelen hygiëne en infectiepreventie bij Beweging 3.0

Maatregelen hygiëne en infectiepreventie bij Beweging 3.0

Onze algemene hygiënemaatregelen samengevat:

  • Bij klachten die passen bij infectieziekten, preventief handen desinfecteren bij binnenkomst en na contact met een bewoner.
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.

Wat we nog meer doen om verspreiding te voorkomen:

  • We zijn extra alert op gezondheidsklachten bij cliënten/bewoners.

Actiz

Wij volgen de adviezen van Actiz, de branchevereniging van Nederlandse zorgorganisaties.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de verantwoordelijk zorgmedewerker of teammanager.

Aanvullende afspraken voor de locaties

Bezoek

Bezoek is van harte welkom. Wilt u bij uw naaste op bezoek komen, maar heeft u klachten die kunnen wijzen op besmetting met het luchtweginfectie zoals griep, rs-virus of het coronavirus? Draagt u dan een mondneusmasker. Voor de gedetailleerde afspraken of vragen kunnen bezoekers telefonisch contact opnemen met de locatie of de teammanager van de woongroep/ afdeling.

Besmetting(en) op woongroep of afdeling

Als bewoners besmet zijn met een infectie ziekte zoals luchtweginfecties of maag-darminfecties, kunnen er specifieke maatregelen op een locatie gelden. Die maatregelen nemen wij omdat bewoners kwetsbaar zijn en andere bewoners kunnen besmetten. Als een bewoner (mogelijk) besmet is met een infectieziekte, brengen wij zijn of haar eerste contactpersoon persoonlijk op de hoogte. Daarnaast informeren we alle betrokken medewerkers.

Aanvullende afspraken voor de wijkzorg

Als u zorgt ontvangt en klachten heeft die passen bij een luchtweginfectie dan vragen wij u om uw wijkteam telefonisch te informeren. U blijft thuis zorg van ons ontvangen. Wij zullen een mondneusmasker dragen tot u klachtenvrij bent. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met uw wijkteam.

Actuele informatie en hulplijnen

De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op: www.rivm.nl.

Daarnaast zijn er nog andere informatie- en hulplijnen:

  • De Rode Kruis Hulplijn070 4455 888: maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 17:00 uur voor een luisterend oor, advies of extra hulp voor personen die in quarantaine of thuisisolatie zitten;
  • De ANBO telefoonlijn0348 46 66 66: tussen 09.00 en 17.00 uur, voor ouderen die vragen hebben of zich zorgen maken over het coronavirus;
  • De luisterlijn088 0767 000: 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor een luisterend oor.
  • Het Nationale Zorgnummer0900  23 56 780: maandag tot en met donderdag, tussen 09.00 en 13.00 uur.
  • Hulp- en meldlijn van MIND, 0900 1450: maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 21:00 uur.  Dit is het Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland. Voor psychische hulp of individueel advies van een hulpverlener over uw privésituatie.