Leerhuis de Liendert gaat verder als Leerhuis Beweging 3.0

02-02-2018

In onderwijsbedrijf Leerhuis de Liendert worden studenten van MBO Amersfoort in de praktijk opgeleid voor een beroep in de zorg. Er blijkt zoveel vraag naar de mogelijkheden die deze manier van leren biedt, dat het Leerhuis vanaf nu breder doorgaat onder de naam Leerhuis Beweging 3.0.

 

Binnen Beweging 3.0 neemt leren en ontwikkelen een belangrijke plaats in. Daarom is er veel ruimte voor leerlingen en stagiaires van diverse opleidingen. Op dit moment werken 35 MBO studenten bij Leerhuis de Liendert aan het behalen van hun verzorgende of verpleegkunde diploma. Nu bekend is geworden dat Beweging 3.0 vertrekt uit het pand van wzc de Liendert, kijkt de organisatie uit naar een andere, geschikte locatie.

 

Het Leerhuis stopt dus niet; integendeel! Onder de nieuwe naam Leerhuis Beweging 3.0 willen we, ook in de toekomst, passend praktijkonderwijs blijven aanbieden aan leerlingen van MBO Amersfoort. We verwachten rond oktober 2018 bekend te kunnen maken naar welke plek Leerhuis Beweging 3.0 gaat verhuizen. Tot die tijd blijft het Leerhuis in wzc de Liendert gevestigd.

 

Leren bij Leerhuis Beweging 3.0

Het Leerhuis biedt veel voordelen: leerlingen kunnen wat zij leren, meteen inbrengen in de praktijk. Bewoners en cliënten van Beweging 3.0 ervaren extra aandacht en reageren positief op de aanwezigheid van jonge mensen. En: steeds meer leerlingen kiezen bewust voor een loopbaan in de ouderenzorg door de positieve leerervaringen die zij opdoen in de praktijk. Belangrijk, want er is een tekort aan goede zorgmedewerkers in de ouderenzorg. Omdat het aantal vragen naar leerplekken binnen een Leerhuissetting stijgt, gaan we onder de naam Leerhuis Beweging 3.0 verder kijken naar mogelijkheden om het aantal plekken in de toekomst uit te breiden.

 

Over Leerhuis Beweging 3.0

Kenmerkend voor een Leerhuis is het leren in de praktijk, dat aansluit bij het tempo van de leerling. Lessen van deskundige docenten wisselen zich af met werken in de praktijk. Hierbij worden scholieren en studenten begeleid door gediplomeerde zorgprofessionals van Beweging 3.0. Zij werken met collega’s in teams en hebben dagelijks contact met bewoners en hun naasten. Leerlingen lopen mee op zorgroutes, ondersteunen bij activiteiten en bieden bewoners een luisterend oor. Vanaf dag één maken de leerlingen deel uit van organisatie. Voor medewerkers die al jaren werkzaam zijn in de zorg, is het motiverend en interessant om met leerlingen over nieuwe ontwikkelingen in de zorg te kunnen praten. Zo snijdt het mes aan twee kanten en leren we van elkaar.

Terug naar overzicht