Koning met minister De Jonge op werkbezoek bij Beweging 3.0

03-10-2018

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdag 3 oktober 2018 samen met vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) De Jonge een werkbezoek gebracht aan onze locatie het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis (EVG) in Amersfoort. Tijdens het werkbezoek stond centraal hoe een zorgorganisatie een kwaliteitsachterstand kan ombuigen naar kwalitatief goede zorg.

Groot compliment
Ageeth Ouwehand, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Alle medewerkers van Beweging 3.0 en zeker ook van het EVG, hebben heel hard gewerkt aan verbetering van de zorg voor bewoners en voor een verbeterde werksfeer. We zijn heel blij met de komst van onze Koning en de minister. Dit bezoek beschouwen we dan ook als een groot compliment voor iedereen die bij het proces van herstel betrokken is.’

Beweging 3.0 kwam in 2016 op de zogenoemde ‘zwarte lijst’ van slecht presterende verpleeghuizen. Inmiddels is de zorg op orde en maakt de instelling plannen rond het programma ‘Thuis in het verpleeghuis’ van het ministerie van VWS. Tijdens het bezoek kregen de Koning en de minister te horen over dit traject, de stappen die zijn gezet en de toekomstvisie van de organisatie op de verpleeghuiszorg.

In gesprek met familieleden en medewerkers
Tijdens een bezoek aan de woongroep vertelden enkele familieleden en mantelzorgers vanuit het bewonersperspectief over het dagelijkse reilen en zeilen. Verderop in het ‘Grand Café’ ontmoetten de Koning en de minister bewoners, familieleden en medewerkers. Aansluitend brachten de Koning en minister De Jonge een bezoek aan één van de gerenoveerde woongroepen en gingen ze in gesprek met medewerkers. Hierbij kwam onder meer aan bod wat zij hebben gemerkt van de veranderingen bij Beweging 3.0, welke rol zij bij de kwaliteit van zorg hebben en waarom iemand zou kiezen voor een baan in een verpleeghuis.

De sector aan het woord
Afsluitend spraken de Koning en de minister met vertegenwoordigers van verschillende partijen binnen de zorgsector over de toekomst: de uitdagingen in de verpleeghuiszorg, de tekorten op de arbeidsmarkt en lessen voor de hele sector.

Eerste in reeks van werkbezoeken
Het bezoek met minister De Jonge is het eerste werkbezoek in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij dergelijke werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

In het nieuws

Verschillende media hebben over het bezoek geschreven: AD/Amersfoortse Courant publiceerde in het begin en einde van de middag een bericht. Zie ook de artikelen in Trouw en Telegraaf (alleen te lezen als u een account hebt) en op Actiz.

Terug naar overzicht