Beweging 3.0 steunt campagne 'Ik zorg.'

01-11-2018

Op donderdag 1 november 2018 gaven minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het startsein voor de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg.’. Het doel van deze campagne is meer mensen te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als er nu niets gebeurt, is er in 2022 een tekort van 125.000 zorgmedewerkers.

Er komen reclamespotjes op de televisie, radio en in de bioscoop. Ook komen er posters in abri’s te hangen en worden social media ingezet (#ikzorg). In de campagne zijn alleen mensen te zien die zelf ook echt werken in de sector. Zij kunnen immers het beste vertellen over hun werk en welke mogelijkheden er zijn.

Trots versterken en prikkelen

Behalve dat de campagne een positieve impuls aan het imago van de sector kan geven, kan deze ook de trots van medewerkers op hun vak verder versterken. Daarnaast kan de campagne mensen prikkelen om kennis te maken met de sector, bijvoorbeeld door te solliciteren of een opleiding te gaan doen.

Beweging 3.0 steunt de campagne van harte en zal dat in haar uitingen laten zien. En wellicht kunnen we binnenkort nog meer nieuwe collega’s ontmoeten.

Meer informatie

Voor meer informatie over mogelijkheden voor werk, opleiding en zij-instromers bij Beweging 3.0, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met team Recruitment, telefoonnummer 033 - 46 92 530. Of kijk op www.werkenbijbeweging3.nl

Terug naar overzicht