Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Veelgestelde vragen over coronamaatregelen

Veelgestelde vragen over onze locaties

Mag ik op bezoek komen op een van de locaties?
Ja, er zijn geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers. Een bewoner die volledig is gevaccineerd, of in de gelegenheid is geweest om zich te laten vaccineren, mag bezoek ontvangen. Dragen van een mondneusmasker en het houden van afstand is in dat geval niet langer noodzakelijk.

Is het dragen van een mondneusmasker verplicht tijdens het bezoek?
Nee. Voor een bewoner die volledig is gevaccineerd, of in de gelegenheid is geweest om zich te laten vaccineren geldt: het dragen van een mondneusmasker en het houden van afstand is niet langer noodzakelijk.

Welke hygiënemaatregelen gelden er tijdens het bezoek?
Het blijft belangrijk dat bezoekers zich houden aan de algemene hygiënerichtlijnen en de afspraken zoals zij die van de locaties hebben ontvangen.

  1. Handen desinfecteren bij binnenkomst en na contact met een bewoner.
  2. Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
  3. Gebruiken van papieren zakdoekjes.

Met hoeveel personen mag ik op bezoek komen?
Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers.

Waar vind ik de bezoekrichtlijnen van een locatie?
U vindt de algemene maatregelen en bezoekrichtlijnen hier. Het kan zijn dat er vanwege coronabesmettingen specifiekere maatregelen gelden op een locatie. Voor de gedetailleerde afspraken kunnen bezoekers contact opnemen met de locatie of contactpersoon.

Welke maatregelen worden er genomen zodra een bewoner besmet blijkt met het coronavirus?
Een bewoner die besmet is of zou kunnen zijn, wordt apart op de eigen kamer verzorgd. Als dat niet mogelijk is, wordt uit voorzorg de hele woongroep of afdeling geïsoleerd. Op deze woongroep of afdeling verblijven één of meerdere bewoners die besmet zijn of kunnen zijn met het coronavirus. De zorgmedewerkers dragen in deze situatie altijd persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een mondmasker en handschoenen.

Tijdens deze isolatieperiode mogen de bewoners van de woongroep bezoek ontvangen. Deze bezoekers dragen een chirurgisch mondneusmasker. Bewoners en hun naasten worden daarover geïnformeerd.

Is het mogelijk een partner bij een bewoner te laten inwonen?
Niet alle locaties van Beweging 3.0 zijn er op ingericht om ook een partner van een bewoner bij ons te laten wonen. Indien dit een wens is, kan dit besproken worden met de cliëntadviseur en zal vervolgens bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Kunnen nieuwe cliënten nog steeds terecht bij de locaties van Beweging 3.0?
Ja, dit is mogelijk. Neem voor informatie contact op met ons Klantcontactcentrum.

Hoe worden familieleden of naasten van bewoners geïnformeerd over nieuw genomen maatregelen van Beweging 3.0?
De eerste contactpersonen worden duidelijk geïnformeerd over de zaken die vanwege de coronamaatregelen anders gaan. Dit doen wij per brief of via een speciale nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen over onze wijkverpleging

Wat moet ik als cliënt thuis doen bij corona gerelateerde klachten?

Heeft u of een huisgenoot (milde) corona gerelateerde klachten? Dan verzoeken wij u of uw huisgenoot om een zelftest te doen. Is de uitslag positief, dan verzoeken wij u om uw wijkteam telefonisch te informeren, ook als gevaccineerd bent. U blijft thuis zorg van ons ontvangen. We komen dan bij u op het einde van de route, om onze overige cliënten zoveel mogelijk te beschermen. Onze medewerkers zullen dan bij u thuis tijdens de verzorging extra persoonlijke beschermingsmaatregelen dragen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.

Wat zijn de maatregelen als ik als cliënt thuis positief ben getest op Covid-19?

Heeft u een positieve testuitslag? Dan blijft u thuis zorg van ons ontvangen. We komen dan bij u op het einde van de route, om onze overige cliënten zoveel mogelijk te beschermen.

Onze medewerkers blijven tijdens de verzorging extra persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

Neemt het aantal positief geteste cliënten sterk toe? Dan scheiden we de zorg voor deze cliënten van onze reguliere zorg om verdere besmettingen te voorkomen.

Wat als een medewerker die bij mij thuis is geweest corona gerelateerde klachten heeft of een positieve testuitslag?

Medewerkers van Beweging 3.0 met corona gerelateerde klachten blijven thuis en worden getest. Dat geldt ook als een van hun huisgenoten klachten heeft. Is de uitslag positief? Dan worden alle cliënten geïnformeerd die door de medewerker maximaal 48 uur voor de eerste klachten verschenen zijn bezocht. Daarin volgen wij het beleid van de RIVM. De tijdsduur en het soort contact is mede bepalend voor welke adviezen worden opgevolgd. Medewerkers blijven thuis tot tenminste 5 dagen na aanvang van de klachten én als de medewerker minimaal 24 uur geen koorts en symptomen meer heeft.

Waar kan ik terecht met een andere vraag?

Heeft u een vraag waarvan u het antwoord niet op onze website kunt vinden? Mail dan naar ipc@beweging3.nl.