Dagbehandeling voor ouderen met dementie

Is een geïntegreerde behandeling van uw klachten voor u van toegevoegde waarde? En heeft u begeleiding nodig bij uw dagprogramma? Dan biedt Beweging 3.0 door de week ook dagbehandeling in groepen aan. U ontmoet daar anderen die in dezelfde situatie verkeren. Afhankelijk van uw behoefte en indicatie kunt u daar een of meerdere dagdelen naartoe. Daarbij kunt u thuis blijven wonen. Activiteitencoaches en behandelaren stellen, in overleg met de huisarts, specialist ouderengeneeskunde of kaderarts revalidatie, gezamenlijk met u een passend behandelplan op. Zij werken als multidisciplinair team samen om u een dagprogramma op maat te bieden. U wordt in behandelgroepen begeleid bij het werken aan de knelpunten die u in uw leven ervaart. Er staan diverse activiteiten op het programma, zoals gezamenlijk oefeningen doen, eten en drinken. Het behandelplan evalueren we regelmatig met u en/of uw contactpersoon. Zorgerf Buiten-land in Nijkerk en Putten biedt ook een vorm van dagbehandeling aan. Daar wordt u actief betrokken bij het verzorgen van de dieren, activiteiten in de tuin en bij het koken.

Indicatie en aanmelding

De mogelijkheden voor dagbehandeling kunt u met uw wijkverpleegkundige bespreken. Zij of de locatie van de dagbehandeling kan de benodigde indicatie voor u aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg. Met de locatie van uw voorkeur kunt u verdere afspraken maken: Verpleeghuis De Lichtenberg. U kunt ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum.

Voor dagbehandeling bij Zorgerf Buiten-land in Nijkerk en Putten kunt u zich rechtstreeks bij Zorgerf Buiten-Land aanmelden. U heeft een indicatie nodig via de WMO, via de zorgverzekering of via de CIZ. Het Zorgerf kan u hierin begeleiden en adviseren.

Geen dagbehandeling maar wel dagbesteding?

Heeft u geen dagbehandeling nodig, maar vindt u het wel fijn om samen met anderen activiteiten te ondernemen. Dan kunt u zich aanmelden voor de dagbesteding van Welzin, onderdeel van Beweging 3.0.

Soortgelijke zorg