Dagbehandeling Dementie

De diagnose dementie kan veel veranderingen geven in het dagelijks leven. Beweging 3.0 biedt dagbehandeling voor mensen met verschillende soorten dementie om te ondersteunen in het zo lang mogelijk thuis kunnen wonen.

Voor wie?

U woont zelfstandig en heeft begeleiding en behandeling nodig door de diagnose dementie, zoals de ziekte van Alzheimer of vasculaire dementie. U heeft behoefte te leren omgaan met dementie en wilt graag begeleiding bij de gevolgen die u ervaart.

Wat wij bieden

De dagbehandeling dementie biedt structuur aan uw dag, geheugentraining en activiteiten gericht op het zo optimaal mogelijk blijven functioneren tijdens de verschillende fases van dementie. We leveren maatwerk en kijken hierbij naar uw wensen en behoeften. Met als doel om zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier zelfstandig te kunnen wonen.

De dagbehandeling wordt in groepsvorm aangeboden waarbij u anderen ontmoet die in dezelfde situatie verkeren. Daarnaast bieden wij een dagprogramma waarbij behandelaren zoals fysiotherapeut, psycholoog en de specialist ouderengeneeskunde op afstand betrokken zijn.

Locatie en vervoer

De dagbehandeling wordt aangeboden vanuit Dagcentrum Op de Berg, gevestigd in verpleeghuis De Lichtenberg in Amersfoort.

Vervoer wordt vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz) en via de dagbehandeling geregeld.

Dagbehandeling dementie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor Dagbehandeling Dementie is een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig.
De indicatie kan door de cliëntadviseur dagbehandeling aangevraagd worden. Zij bespreken graag de mogelijkheden.

Contact

Stuur een e-mail naar clientadviseur.dagbehandeling@beweging3.nl of bel met het Klant Contact Centrum via 033 – 469 20 20.

Soortgelijke zorg