Huize Sint Jozef Nijkerk krijgt een compleet nieuw gezicht

Huize Sint Jozef Nijkerk krijgt een compleet nieuw gezicht

Het Nieuwe Sint Jozef in Nijkerk wordt niet alleen een modern zorgcentrum van Beweging 3.0, maar een levendige gemeenschap waar wonen, zorg, dagbesteding, onderwijs en kinderopvang samenkomen. Met een buurthuis en een grand café zal het nieuwe Sint Jozef een bruisend middelpunt zijn voor de buurt.

Nieuwbouw voor Sint Jozef Nijkerk

Voor Huize St. Jozef in Nijkerk ligt er een ambitieus plan klaar. Woningstichting Nijkerk is de eigenaar van het gebouw en de omliggende grond. Ons Huize St. Jozef is onderdeel van een groter plan. Niet alleen het huis zelf, maar ook het omliggende gebied wordt opnieuw opgebouwd. Naast ons zijn ook ’s Heerenloo, Philadelphia, een basisschool, kinderopvang SKA en de buurtvereniging bij dit project betrokken. In gezamenlijkheid wordt er gewerkt aan het opzetten van een levendige gemeenschap in het hart van Nijkerk.

Samenwerkingsovereenkomst

Op dit moment werken we aan een samenwerkingsovereenkomst die nodig is om verder te kunnen gaan met de volgende stappen. Daarnaast zoeken we een tijdelijke locatie in of rondom Nijkerk voor onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers. We zijn hierover in gesprek met de gemeente, die ons helpt bij het vinden van een geschikte plek. Zodra de samenwerkingsovereenkomst is getekend en we een tijdelijke locatie hebben gevonden, verwachten we dat het nog ongeveer een jaar zal duren voordat we uit het huidige gebouw kunnen vertrekken.

Wat komt er in het nieuwe Sint Jozef?

Het huidige ontwerp omvat de volgende appartementen:

48 éénkamerappartementen:
  • Geclusterd op de eerste en tweede verdieping voor bewoners met een complexe zorgvraag (WLZ intramurale zorg).
  • Op elke verdieping komen twee buurtkamers: één beschut/prikkelarm en één met een open karakter.
  • Bewoners kunnen binnendoor naar het restaurant en bevinden zich centraal in het gebouw.
  • Maaltijden kunnen worden genuttigd in het appartement, de buurtkamer of het restaurant.
22 tweekamerappartementen:
  • Verspreid door het hele huis.
  • Deze bewoners ontvangen zorg en welzijn via Aangenaam Thuis en huren hun woning van WSN.
  • Ook zij kunnen maaltijden nuttigen in hun appartement of in het restaurant en gebruikmaken van de welzijnsvoorzieningen van Sint Jozef Nijkerk.
  • Dit zijn 'gewone' bewoners van Sint Jozef Nijkerk, die in een tweekamerappartement wonen, alleen of met een partner die eventueel ook zorg van ons ontvangt. Daarnaast wonen hier ook mensen die bij WSN huren en enkele bewoners van 's Heeren Loo of Philadelphia.

Sfeerimpressie

Benieuwd hoe het nieuwe Sint Jozef Nijkerk eruit komt te zien? Bekijk de sfeerimpressies hieronder.