Aangenaam Thuis

Aangenaam Thuis

Thuis is de plek waar je je prettig voelt. Hier kun je jezelf zijn en je eigen gewoontes aanhouden. Thuis blijven wonen is dan ook een groot goed, ook als je ouder wordt en meer ondersteuning nodig hebt.

Aangenaam Thuis maakt dit voor u mogelijk

Met Aangenaam Thuis krijgt u aandacht, ondersteuning en zorg op maat en is verhuizen naar een verpleeghuis niet altijd meer nodig. Aangenaam Thuis is het Volledig Pakket Thuis (VPT) van Beweging 3.0.

Waar kan Aangenaam thuis uit bestaan?

Deze ondersteuning kan bestaan uit: 

  • Persoonlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld hulp bij douchen en aankleden
  • Verpleegkundige hulp, zoals injecties of wondverzorging
  • Schoonmaken van uw huis
  • Inregelen van maaltijden
  • Alarm mogelijkheid voor hulp bij onverwachte en acute zorg
  • Begeleiding en ondersteuning in de dag, ook als uw geheugen u wat in de steek laat
  • Sociale contacten en activiteiten op een manier die bij u past
  • Uw zelfredzaamheid benutten en vergroten waar dat kan

Als u zelfstandig blijft wonen, kan Aangenaam Thuis veel voor u betekenen. Samen met u bekijken we welke ondersteuning u nodig vindt en wat hierin belangrijk is. Het is belangrijk dat u hierin de regie houdt, en samen met uw familie en naasten blijft doen wat u deed. Aangenaam Thuis kijkt hoe we jullie hierbij het beste kunnen ondersteunen.

Aangenaam Thuis werkt met een klein team met vaste medewerkers. We werken nauw samen met collega’s van onze woonzorglocaties, onze Wijkteams en Leef3.nu.

Kosten

Voor Aangenaam Thuis heeft u een indicatie nodig vanuit Wet Langdurige Zorg. Voor Aangenaam Thuis betaalt u een eigen bijdrage in het lage tarief.  Hoeveel u betaalt hangt af van uw inkomen, vermogen en thuissituatie.

U kunt op de website van het CAK berekenen hoeveel dit voor u is. De kosten voor het wonen vallen buiten het pakket.

Meer weten?

Aangenaam Thuis wordt aangeboden binnen steeds meer dorpen en wijken in het gebied waar Beweging 3.0 actief is. Wilt u weten of Aangenaam Thuis ook bij u in de buurt mogelijk is, of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via ons klantcontactcentrum

Contact