Informatie voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van een vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes. Dat kan één op één, bijvoorbeeld als wandelmaatje, of door samen de krant te lezen of koffie te drinken. Bezorg je graag meer mensen een glimlach? Dan kun je activiteiten mogelijk maken voor mensen die dat willen. Dit zorgt vaak ook voor mooie ontmoetingen tussen bewoners. Denk aan kokkerellen op een woongroep of samen muziek luisteren en spelletjes doen. Maar ook met praktische ondersteuning in het restaurant of bij het onderhouden van de tuin maak je mensen blij.

‘Samen met jou kijken we naar welk vrijwilligerswerk bij je past en waar, wanneer en hoe vaak jij je wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar.’

Waar voor je tijd

Je krijgt waar voor je tijd. Met iets kleins kun je veel betekenen voor een ander. Als vrijwilliger ontmoet je allerlei verschillende mensen. Zij hebben een heel leven achter zich en allemaal een eigen verhaal dat gezien en gehoord mag worden. Daarnaast ontwikkel je andere kennis en vaardigheden, zoals het omgaan met kwetsbare ouderen. Vindt je het leuk om vrijwilligerswerk bij Beweging 3.0 te komen doen? Neem een kijkje bij onze locaties om te zien waar je vrijwilliger kunt en wilt worden.

 

Leren omgaan met kwetsbare ouderen

Om onze bewoners en cliënten beter te leren kennen en te begrijpen bieden wij praktijkgerichte lezingen en workshops voor alle vrijwilligers. Belangrijk om je vrijwilligerswerk met plezier te kunnen doen en interessant voor je eigen ontwikkeling. Met de informatie en inzichten die je hier opdoet leer je bijvoorbeeld wat te doen in lastige situaties.

In ons programma komen onderwerpen terug, zoals: dementie (basis en verdieping), verplaatsen en bewegen, eten en drinken. De lezingen zijn interactief waardoor er voldoende gelegenheid is om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Samen met de vrijwilligerscoördinator op jouw locatie kijk je welke workshops voor jou van belang zijn en word je ingeschreven. Vrijwilligers die al langer actief zijn bij Beweging 3.0 zijn ook van harte uitgenodigd.

Omdat je contact hebt met kwetsbare ouderen, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Beweging 3.0 regelt de aanvraag en er zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

Begeleiding en waardering

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat, word je begeleid door onze medewerkers. Zij geven je rustig de tijd om de locatie, medewerkers en bewoners of cliënten te leren kennen en vertrouwd te raken met de werkzaamheden. Je kunt altijd bij hen terecht met vragen of andere zaken om te bespreken. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten waar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten.

Voor uw inzet biedt Beweging 3.0 jou:

  • een inwerkperiode en begeleiding
  • workshops en lezingen
  • een vrijwilligersovereenkomst
  • een jaarlijks feestelijk samenzijn voor alle vrijwilligers op de locatie waar je actief bent
  • een collectieve, aanvullende ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering (WA)
  • een gratis ledenpas van Leef3nuvoorjou waarmee je korting krijgt op een gevarieerd aanbod activiteiten en producten
  • Bekijk ook ons online leeraanbod voor vrijwilligers. De cursussen voor vrijwilligers zijn herkenbaar in oranje. De cursus over palliatieve zorg voor mantelzorgers en vrijwilligers is in turkoois.

Ondersteuning tijdens de terminale levensfase

Als vrijwilliger kun je tijdens de laatste dagen, weken of maanden in het leven van een bewoner nog heel waardevol zijn. Je geeft tijd, rust en aandacht aan mensen die zich voorbereiden op het overlijden, zodat niemand alleen hoeft te sterven. Dat kan zijn met waken, gesprekken, helpen met eten en drinken, maar vooral  met je luisterende oor en aanwezigheid, vaak aan het bed. Om familie of vrienden de gelegenheid te geven te slapen of te ontspannen om er vervolgens weer te kunnen zijn. Daarmee biedt je, overdag of ’s nachts, aanvullende ondersteuning naast de zorgmedewerkers. Zij blijven eindverantwoordelijk en voeren de zorgtaken uit.

‘Het is fijn dat er altijd iemand bij onze bewoner is, die waarschuwt als het nodig is.’– een zorgmedewerker

Opleiding

Voordat je gaat ondersteunen volg je een opleiding van twee tot vier dagen bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ) en een cursus over tillen en verplaatsen. Daarna heb je jaarlijks de mogelijkheid om aanvullende modules te volgen. Zoals over dementie, veiligheid of hand- en voetmassage. Alle vrijwilligers die ondersteuning bieden in deze fase komen drie à vier keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

‘Ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis, omdat ik nodig was.’ – een vrijwilliger

Contact opnemen

Voor deze vorm van vrijwilligerswerk werkt Beweging 3.0 samen met Proxima en Hospice Nijkerk Thuis. Heb je interesse? Neem voor meer informatie contact op met coördinator:

Yardena Vermaat, via 06 28 45 29 07 of Y.vermaat@proxima-terminalezorg.nl; voor locaties Lisidunahof, ’t Hamerveld, Monseigneur Blom, De Lichtenberg Verpleeghuis en Woonzorgcentrum, Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis, Nijenstede en Sint Jozef Hooglanderveen
Jessica Winter, via 033 24 73 100 (optie 1) of info@hospicenijkerk.nl; voor locaties De Pol en Huize Sint Jozef in Nijkerk

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wat deze vrijwillige ondersteuning inhoudt. Zo kun je bepalen of het bij je past. Als we bepalen met elkaar verder te gaan ondertekenen we de vrijwilligersovereenkomst en privacyverklaring. Vervolgens blijft de coördinator met jou in contact over je inzet, om vragen te stellen en onderwerpen te bespreken. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding.

Vacatures

Kijk eens in ons vacatureoverzicht. Geen passende vacature? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van de locatie van uw voorkeur, want er is van alles mogelijk. Samen met jou kijken we naar welk vrijwilligerswerk bij je past en waar, wanneer en hoe vaak jij je wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners en cliënten zullen je met open armen ontvangen.

Gezelligheid in de avond Gezelligheid geven

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De Mannenclub Gezelligheid welzijn

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De wandelclub Wandelen bewegen naar buiten

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De voorlees club Voorlezen educatief welzijn

Mariënburg, Soest 1x per week , 2 uur
Lees meer

Avondclub gezellig, sociaal

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Vrijdag middag Borrel Gezelligheid, serveren

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 3 uur
Lees meer

Stoelgym! actief, bewegen

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 1.5 uur
Lees meer

Huiskamer vrijwilliger Mariënburg Soest Gezelligheid geven

Mariënburg, Soest 4 uur per week
Lees meer

Eén op één aandacht Aandacht

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Maaltijd ondersteuning ondersteuning, begeleiding

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 3 uur
Lees meer

Digitale expert gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Gezellig koffiedrinken met bewoners Sociaal

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 1.5 uur
Lees meer

Creatieve ondersteuning creatief, begeleiding

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Wandelen Sportief

Nijenstede, Amersfoort wekelijks , 1,5 uur per keer
Lees meer

Vrolijke huiskamer ondersteuning gezocht Ondersteuning in de huiskamer

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 3 uur per keer
Lees meer

Gastvrije vrijwilligers gezocht, die een broodmaaltijd willen ondersteunen i.s.m. restauratief team gastvrij en praktisch een broodmaaltijd ondersteunen samen met collega's restauratief vanaf 16.30 uur - 19.00 uur

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg, 3 uur
Lees meer

Actieve, sportieve mannen en vrouwen gezocht voor de wandelgroepen die in het voorjaar gaan starten Vindt u het leuk om samen met collega vrijwilligers te wandelen met diverse bewoners in rolstoelen en gezamenlijk af te sluiten op een terras ergens in Nijkerk.

Huize Sint Jozef, Nijkerk 1 keer per week, 2 uur
Lees meer

Actieve, sportieve mannen en vrouwen gezocht voor de duofiets Houdt u van actief bezig zijn en geeft u graag aandacht aan een individu samen op een fiets , waarvoor u vooraf een proefrit meemaakt.?

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg , in overleg
Lees meer

Mannen en vrouwen met eigen talent gezocht voor een huiskamer Samen met een medewerker zorg & welzijn van betekenis zijn voor mensen, die iets meer nodig hebben om hun leven aangenaam te leiden binnen een huiskamer

Huize Sint Jozef, Nijkerk dag of dagdeel in ov, in overleg
Lees meer

Koffie schenker met een glimlach gezocht op dinsdagavond Vindt u het leuk om samen met een collega vrijwilliger op alle afdelingen een kopje koffie achter diverse deurtjes te brengen, waarin u in contact komt met diverse bewoners, die hier wonen.

Huize Sint Jozef, Nijkerk 1 keer per 2 weken, 2 uur
Lees meer

hulp bij de koffie en thee ronde Ondersteuning en sociaal contact

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur per keer
Lees meer

Vrijwilligers voor klusjes in de tuin gezocht bij een woongroep Praktisch en begeleidend

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg,
Lees meer

Kerk vrijwilligers gezocht Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Ondersteuning gezocht voor de koffie tafel Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Gastvrouw gezocht ….

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Bibliotheek vrijwilligers gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Sint Joseph zoekt bezoekvrijwilligers die goed kunnen enthousiasmeren

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Wandel vrijwilliger buiten wandelen

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 2 uur per keer
Lees meer

Kook vrijwilliger Lekker eten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Maatje aandacht

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Gezelschaps vrijwilliger aandacht geven

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

St. Joseph zoekt actieve vrijwilligers voor de broodmaaltijd, oproep

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Gezellige, zorgzame sfeermakers gezocht Sfeermaker

De Pol, Nijkerk vrijdagmiddag, 14.30 - 16.15 uur
Lees meer

Gezocht: Mannen met humor amusement

De Pol, Nijkerk vrijdagochtend, 10.15 - 11.45 uur
Lees meer

Gezocht spelletjesmensen met brede algemene kennis educatief

De Pol, Nijkerk maandagochtend, 10.15-11.45 uur
Lees meer

Naaivrijwilliger ondersteunend

Lichtenberg Verpleeghuis, Amersfoort
Lees meer

Tuin vrijwilliger Buiten

De Pol, Nijkerk in overleg, incidenteel
Lees meer

Kook vrijwilliger gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Veilig bezoek voor onze bewoners: help jij mee? Gastvrouwen en -heren gezocht! Ondersteunend en gezellig

Veilig bezoek voor onze bewoners: help jij mee? Gastvrouwen en -heren gezocht!
Lees meer

Vrijwilliger handmassage contact maken

De Pol, Nijkerk in overleg,
Lees meer

Maatjes vrijwilligers, 1 op 1 contact

Lichtenberg Verpleeghuis, Amersfoort
Lees meer

Wandelmaatjes

Lichtenberg Verpleeghuis, Amersfoort
Lees meer

Vrijwilliger voor in de huiskamers

Lichtenberg Verpleeghuis, Amersfoort
Lees meer

Wandelaars gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

DUO-Fiets vrijwilliger buiten

De Pol, Nijkerk in overleg, 2,5 uur per keer
Lees meer

Word wandel vrijwilliger! buiten

De Pol, Nijkerk in overleg, 2 uur per keer
Lees meer

Oproep gastvrouw/heer ondersteunend

De Pol, Nijkerk in de middag, oproep, van 14.00 - 16.30 uur
Lees meer

Maatjes gezocht voor bewoners van Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Ontmoetingen verzorgen voor ouderen?

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Vrijwilligers voor ondersteuning terminale levensfase

Vrijwilligers voor ondersteuning terminale levensfase
Lees meer

Ondersteuning in de huiskamer voor mensen met dementie

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, 3 uur per keer
Lees meer

Elke vrijwilliger is welkom!

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, Uren in overleg
Lees meer

Sociale koffie- en theeschenker

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, 1,5 uur per keer
Lees meer

Ben jij het betrokken maatje dat we zoeken?

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, Uren in overleg
Lees meer

Wandelvrijwilligers gezocht

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Maatjes met talent voor gezelligheid ondersteunen en gezelligheid

St Joseph, Achterveld 1 x per week, 1 - 2 uur per keer
Lees meer

Gastvrouw/heer voor de koffietafel gezocht Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Sociale koffieschenkers gezocht Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Wij zoeken met regelmaat vrijwilligers. Gevarieerd

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Gastvrouw/heer gezocht voor de huiskamer Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Begeleider spelmiddag Begeleiding

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 1 - 4 uur p/w,
Lees meer

Tuinvrijwilliger Buiten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 16 - 20 uur p/w,
Lees meer

Sportieve vrijwilliger voor de duofiets gezocht Sportief

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Vrijwillige maatjes 1 op 1

Lisidunahof, Leusden
Lees meer

Chauffeur van de bezoekers Vervoer

Zorgerf, Putten wekelijks,
Lees meer

Maatje voor bewoner met dementie Samen zijn

De Pol, Nijkerk 1x per week, 1 uur
Lees meer