Voorstellen: de Cliëntenraad van De Pol

Door allerlei oorzaken zijn de activiteiten van de cliëntenraad (CR) de laatste tijd op een laag pitje komen te staan. Dat is best jammer want de CR kijkt door de ogen van de bewoner naar de zorg in De Pol en alles wat daar mee te maken heeft. De cliëntenraad wil van hieruit een betrokken bijdrage leveren aan deze zorg. Ze doet dit als officiële, wettelijke gesprekspartner van het management van de organisatie. Momenteel zijn er drie leden. We stellen ons even voor:    
  • Sam van Klinken, lid van de CR sinds eind 2020: ‘Mijn vrouw Corrie is een geboren en getogen Nijkerkse en we wonen sinds het begin van ons huwelijk ook in Nijkerk. Corrie verblijft, nadat ze begin 2018 een hersenbloeding kreeg, sinds eind 2019 in De Pol op woongroep Lavendel en ik kom dagelijks bij haar. Graag zet ik me in om voor de belangen van de bewoners van De Pol op te komen en mee te denken over de zorg van nu, en ook die van de toekomst’.
   
  • Ans Hillebrand ‘Ik ben Ans Hillebrand en woon in Nijkerk. Omdat onze kinderen, een zoon en dochter en vier kleinkinderen, in Nijkerk wonen hebben mijn man en ik de keuze gemaakt om in 2015 vanuit Monnickendam naar Nijkerk te verhuizen en hebben het prima naar onze zin. We hebben samen veel gereisd en veel gezien. Sinds mei 2021 woont mijn man in De Pol op woongroep Madelief en ik kom elke dag bij hem. Om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken wil ik graag mijn best doen en dan in overleg met elkaar kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Beetje spannend is het wel en ik ben benieuwd’.
 
  • Mijn naam is Harold Bakker en woon in Putten en ben sinds begin dit jaar lid van de cliëntenraad. In het dagelijks leven ben ik hoofd schade/manager in de autobranche. Ook ben ik jaren actief in de ondernemingsraad waardoor ik over de nodige kennis beschik. Sinds een jaar heb ik door de opname van mijn vader mogen kennis maken met deze prachtige organisatie. Ik hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het cliëntenbelang en de zorg /kwaliteit en uiteraard het welzijn van De Pol.
En om maar gelijk met de deur in huis te vallen… Door het uitvallen van een collega binnen de cliëntenraad zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste leden die mee willen praten en denken over hoe we samen met De Pol de kwaliteit en zorg binnen de organisatie zo goed mogelijk op pijl kunnen houden. Bent u die betrokkene die binding heeft met een patiëntengroep of u zelf bewoner/client bent of een verwant. Samen zorgen we voor kwaliteit. Twee van de huidige leden zijn betrokken bij de zogenaamde ‘somatische’ woongroepen. Het zou fijn zijn als er ook nog iemand bij zou komen van de ‘psychogeriatrische’ woongroepen. Als je/u hier belangstelling voor hebt en meer wil weten bel dan gerust met Wilma van Beekhuizen (secretariaat De Pol, 033 4692035 of 06-12174447). Zij brengt je dan in contact met iemand van de cliëntenraad om hier verder over te praten.