Voorstellen: de Cliëntenraad van De Pol

Dinsdag 9 mei 2023 - Door allerlei oorzaken zijn de activiteiten van de cliëntenraad (CR) de laatste tijd op een laag pitje komen te staan. Dat is best jammer want de CR kijkt door de ogen van de bewoner naar de zorg in De Pol en alles wat daar mee te maken heeft. De cliëntenraad wil van hieruit een betrokken bijdrage leveren aan deze zorg. Ze doet dit als officiële, wettelijke gesprekspartner van het management van de organisatie.
Momenteel zijn er vier leden. We stellen ons even voor:

Eef van Meerveld, sinds ongeveer twee jaar ben ik lid van de CR.:
’ Ik woon sinds april 2017 in De Pol op de woongroep Magnolia. Ongeveer twee jaar geleden ben ik in de cliëntenraad gekomen om op te komen voor de bewoners. Ik kom uit Nijkerkerveen en heb altijd in Nijkerk gewoond. Mijn hobby’s zijn diamond painting en muziek. Eén van de dingen die ik namens de cliëntenraad doe is het bezoeken van nieuwe bewoners met een welkomstpakketje en een praatje’.

Sam van Klinken, lid van de CR sinds eind 2020:
‘Mijn vrouw Corrie is een geboren en getogen Nijkerkse en we wonen sinds het begin van ons huwelijk ook in Nijkerk. Corrie verblijft, nadat ze begin 2018 een hersenbloeding kreeg, sinds eind 2019 in De Pol op woongroep Lavendel en ik kom dagelijks bij haar. Graag zet ik me in om voor de belangen van de bewoners van De Pol op te komen en mee te denken over de zorg van nu, en ook die van de toekomst’.

Ans Hillebrand, nieuw lid van de CR:
‘Ik ben Ans Hillebrand en woon in Nijkerk. Omdat onze kinderen, een zoon en dochter en vier kleinkinderen, in Nijkerk wonen hebben mijn man en ik de keuze gemaakt om in 2015 vanuit Monnickendam naar Nijkerk te verhuizen en hebben het prima naar onze zin. We hebben samen veel gereisd en veel gezien.Sinds mei 2021 woont mijn man in De Pol op woongroep Madelief en ik kom elke dag bij hem. Om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken wil ik graag mijn best doen en dan in overleg met elkaar kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Beetje spannend is het wel en ik ben benieuwd’.

Anneke Brokelman:
‘Mij is gevraagd om mijzelf aan jullie voor te stellen als nieuw lid van de cliëntenraad. Mijn naam is Anneke Brokelman, woon in Amersfoort en ben 71 jaar oud.
Ik ben getrouwd en wij hebben samen vijf kinderen en 15 kleinkinderen, waarvan twee bonuskinderen en twee die niet meer op aarde leven. Ik heb o.a. gewerkt in de psychosociale hulpverlening en vind het fijn om naar anderen te luisteren en met mensen samen te werken.
Mijn man woont sinds twee jaar in De Pol, zodoende voel ik me ook betrokken bij alles wat daar gebeurt. Heel fijn dat er een cliëntenraad is, al zijn we met een klein groepje. Daar kunnen we laten horen wat we belangrijk/nodig vinden en hoe het met ons gaat.
Ik hoop u te ontmoeten en dat u mij aanspreekt wanneer ik iets voor u kan betekenen’.

De huidige leden zijn allemaal betrokken bij de zogenaamde ‘somatische’ woongroepen. Het zou fijn zijn als er ook iemand bij zou komen van de ‘psychogeriatrische’ woongroepen.
Als je/u hier belangstelling voor hebt en meer wil weten bel dan gerust met Wilma van Beekhuizen (secretariaat De Pol, 033 4692035 of 06-12174447). Zij brengt je dan in contact met iemand van de cliëntenraad om hier verder over te praten.