Beweging 3.0 en MBO Amersfoort bestendigen samenwerking

Een studie waarbij je het beroep vanaf dag één leert in de praktijk. Om zo te zien en ervaren hoe het werk dat je wil gaan doen, in het echt is. In onderwijsbedrijf Leerhuis Beweging 3.0 worden studenten in de praktijk opgeleid voor een beroep in de zorg. Na het behalen van het diploma is er baangarantie bij Beweging 3.0. Initiatiefnemers MBO Amersfoort en Beweging 3.0 zijn van mening dat Leerhuis Beweging 3.0 bijdraagt aan een bredere samenwerking in de zorg. Met als doel kwalitatief goed zorgpersoneel voor nu en in de toekomst. Maandag 4 februari 2019 ondertekenden Ageeth Ouwehand en Micha van Akkeren, Raad van Bestuur van Beweging 3.0 en Aren van Heest en Gerda Eerdmans, college van bestuur van MBO Amersfoort, de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst voor onderwijsbedrijf Leerhuis Beweging 3.0.

Studente Melissa: "Meteen iets aanpakken past meer bij mij"

Studente Melissa Dijkgraaf (23) ontvangt donderdag 7 februari 2019 haar diploma. Ze startte in 2015 - na het behalen van haar havo diploma - bij Leerhuis Beweging 3.0 met de opleiding MBO-verpleegkundige. Melissa: “Ik wist niet precies wat ik wilde studeren, maar wel dat ik in de zorg wilde gaan werken.” Ze werkte vier uur in de ochtend of namiddag en volgde aansluitend de lessen voor of na het werken. “Ik vond het fijn om de theorie meteen in de praktijk toe te passen en niet hele dagen in schoolbanken te zitten. ‘Meteen iets aanpakken’ past meer bij mij. Als ik opnieuw de keus zou kunnen maken, zou ik weer voor Leerhuis Beweging 3.0 kiezen.”

In de praktijk

In het onderwijsbedrijf volgen 35 studenten de praktijkgerichte opleidingen voor verzorgende individuele gezondheidszorg (niveau 3), verpleegkunde en maatschappelijke zorg (niveau 4). De studenten volgen hun theorielessen in Nijenstede en brengen de theorie vervolgens in de praktijk in Nijenstede en op andere locaties van Beweging 3.0: ’t Hamersveld en Lisidunahof in Leusden, De Pol in Nijkerk en De Lichtenberg in Amersfoort. Zij worden begeleid door leercoaches. Hier vind je meer informatie over Leerhuis Beweging 3.0 en hoe je je kunt aanmelden.

Ervaringsgericht leren

Onderwijsbedrijf Leerhuis Beweging 3.0 creëert ervaringsgerichte leerplekken waardoor studenten, bewoners en cliënten en leerbegeleiders elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar inspireren. Het Leerhuis is gestart in 2013, in 2020 zijn dan 60 studenten van het onderwijsbedrijf doorgestroomd naar een baan binnen de ouderenzorg. Het leren en werken gebeurt binnen kleinschalige en veilige werkplekken op een manier die aansluit bij de leerstijl van de student. De interactie en samenwerking in de praktijk, maakt dat elke ontmoeting een leerervaring is voor zowel de student als de medewerker. De aanwezigheid van de studenten vergroot het contact met cliënten en bewoners en draagt bij aan de kwaliteit van de zorg.