Nieuwe helpenden door samenwerking Beweging 3.0 en Randstad Zorg

Nieuwe helpenden door samenwerking Beweging 3.0 en Randstad Zorg

Twaalf leerlingen van Randstad Zorg behaalden op 13 december hun diploma voor helpende. Zij rondden een verkorte opleiding van zeven maanden af, op een van de locaties bij Beweging 3.0. Het resultaat is een baangarantie bij Beweging 3.0 of Randstad Zorg.

Randstad Zorg biedt zij-instromers de gelegenheid op een mooie toekomst in een ander beroep, namelijk dat van helpende in de zorg. UWV heeft ondersteund met het opzetten van banenmarkten en het aandragen van kandidaten. Deelnemers verschillen van leeftijd en stromen in vanuit verschillende beroepen.

Versneld opleiden en garantie op werk
De leerlingen die vandaag een diploma kregen, zijn eind april dit jaar van start gegaan met hun opleiding. Beweging 3.0 is de thuisbasis waar zij de kneepjes van het vak hebben geleerd. Micha van Akkeren, lid Raad van Bestuur van Beweging 3.0: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking met Randstad. Net als andere zorgorganisaties in het hele land, zijn we hard op zoek naar zorgmedewerkers. Bij trajecten als deze, snijdt het mes aan twee kanten: we bieden zij-instromers de kans om een opleiding te volgen mét baangarantie en daarnaast kunnen wij nieuwe collega’s verwelkomen.”

Meer kandidaten gezocht
Er is nog steeds een groot tekort aan goede mensen in de zorg. Er starten regelmatig nieuwe opleidingen in de zorg. Neem voor meer informatie contact op met de recruiters van Beweging 3.0: Senta Peters, telefoonnummer 06 – 43 28 04 21 of Lieveke Meiling, tel. 06 – 42 53 20 4. Mailen kan ook: werkenbij@beweging3.nl