Opening zorglocatie Mgr. Blom

Officiële Opening Klooster zorglocatie Mgr. Blom

Na een renovatie van anderhalf jaar vond vandaag de officiële opening van zorglocatie Mgr. Blom van Beweging 3.0 in Amersfoort plaats. Mgr. Blom bestaat uit een rijks monumentaal klooster met kapel en daaraan vastgebouwd het woonzorggebouw. Door de renovatie van het klooster zijn 24 prachtige nieuwe appartementen ontstaan voor mensen met een complexe en intensieve zorgvraag. De opening stond in het teken van het thema Verbindende Verhalen. Officieel werd vandaag een boek vol inspirerende verhalen van de zusters congregatie van St. Jozef overhandigd aan de zusters, alle aanwezigen en aan de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius.

Verbindende verhalen

Al ruim 10 jaar zijn Beweging 3.0 en de zusters congregatie van St. Jozef met elkaar verbonden. Het is dan ook fantastisch dat we vanuit een gezamenlijk vertrouwen, de toekomst samen verder vormgeven. Gaandeweg, tijdens de verbouwing van het Klooster, realiseerden we ons dat we dit gezamenlijk verleden nadrukkelijk mee moeten nemen en ook zichtbaar moeten maken. In overleg met de zusters heeft Beweging 3.0 daarom besloten om de verhalen van de zusters die nu nog wonen in locatie Blom, op te tekenen in een boek. Op die manier willen we hun verhalen vasthouden en kunnen we hun inspiratie meenemen naar de toekomst. Zo maken we verbinding tussen de levenswijsheid van de zusters en onze manier van werken, onze manier van zorg- en dienstverlening. Het eerste exemplaar is vandaag door Micha van Akkeren, Raad van Bestuur Beweging 3.0 overhandigd aan een van de zusters.

Verbreden van het zorgaanbod

Het aantal ouderen met een complexe en intensieve zorgvraag neemt zowel landelijk als in Amersfoort toe. Beweging 3.0 anticipeert daarop en creëert nieuwe, andere plekken voor mensen die deze zorg nodig hebben. Wij bieden (tijdelijk) verblijf en zorg met en zonder behandeling in onze wooncentra, verpleeghuizen en revalidatiezorg en wijk- en gespecialiseerde verpleging thuis in de regio Eemland. Een van de locaties waar we straks aan meer mensen zorg bieden is Mgr. Blom. “Na voorbereidingen van vier jaar is te midden van het klooster en de nieuwbouw is ook de realisatie gestart van het ‘Buitenhuis’, bedoeld voor bewoners én mensen uit de omgeving. Zij kunnen elkaar daar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Daarmee komt het gedachtegoed van de zusters, die tot voor kort eigenaar waren van het complex, terug in de maatschappelijke invulling van de gebouwen en het terrein: “Mgr. Blom moet een mooie plek blijven waar mensen naar elkaar omzien, met ruimte voor zingeving, natuur en wederkerigheid”. Dit sluit mooi aan bij de visie van Beweging 3.0 op aangenaam wonen, aangenaam werken en aangenaam leven”, aldus Micha van Akkeren. Lees meer over locatie Mgr. Blom Lees meer over wonen op een Beweging 3.0 zorglocatie