Uitbreiding voor Lisidunahof, De Lichtenberg en St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

Uitbreiding voor Lisidunahof, De Lichtenberg en St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

Op 26 november zijn de laatste nieuwe appartementen in Lisidunahof in Leusden opgeleverd. Het zorgcentrum heeft nu 24 extra appartementen. Ook verpleeghuis De Lichtenberg en St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn uitgebreid met in totaal 31 nieuwe appartementen. De drie locaties van Beweging 3.0 zijn de afgelopen tijd verbouwd. Daardoor worden alle ruimtes nu goed benut, zijn ze ingericht op de steeds zwaarder wordende zorgvraag van cliƫnten en kan iedereen er aangenaam wonen en werken.

Zorgcentrum Lisidunahof

Lisidunahof in Leusden biedt plek aan mensen met dementie en is een expertisecentrum voor jonge mensen met dementie. Het zorgcentrum is uitgebreid met twee woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Beide woongroepen hebben een gemeenschappelijke woonkamer en een keuken. In de appartementen wonen mensen van 70 jaar en ouder met dementie. De eerste woongroep is eind oktober opgeleverd. Op maandag 26 november is de tweede woongroep in gebruik genomen.

Verpleeghuis De Lichtenberg

De Lichtenberg in Amersfoort biedt zorg en huisvesting aan mensen die intensieve zorg nodig hebben. Op de eerste verdieping zijn extra appartementen en twee gezamenlijke huiskamers met een open keuken gerealiseerd. In september is in elf nieuwe appartementen een nieuwe woongroep gestart voor mensen met dementie. De woongroep voor mensen met het Syndroom van Korsakov is uitgebreid met acht appartementen. Nu de verbouwing op de eerste verdieping is afgerond, is de tweede verdieping aan de beurt. Hier worden 21 appartementen opgeknapt. Naar verwachting is deze verbouwing klaar in april.

St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

In St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort kunnen mensen met diverse zorgvragen terecht: van psychosomatische aandoeningen tot dementie. Er zijn twaalf nieuwe appartementen gebouwd op de begane grond. Ook is er een gezamenlijke huiskamer gerealiseerd met een nieuwe, open keuken. In de nieuwe appartementen wonen sinds september bewoners met dementie.

Nieuwe medewerkers en vrijwilligers gezocht

Mede door de extra woongroepen is Beweging 3.0 op zoek naar nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie over werken bij Beweging 3.0 en de vacatures.

Inspelen op veranderende zorgvraag

Met de verbouwingen speelt Beweging 3.0 in op de veranderingen in de zorg. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Op het moment dat thuis wonen niet meer gaat en mensen bij Beweging 3.0 komen, is hun zorgvraag steeds zwaarder en ingewikkelder. Niet alle locaties zijn daar voldoende op voorbereid. Op basis van haar zorgvisie en het strategisch huisvestingsplan past Beweging 3.0 waar nodig locaties aan. Beweging 3.0 verhoogt daarmee de kwaliteit van de huisvesting en maakt er plekken van waar ook in de toekomst iedereen aangenaam kan leven en werken.