Gespecialiseerde zorg bij kanker

Gespecialiseerde zorg bij kanker

Heeft u (te maken met) kanker? Dan roept dit wellicht vragen en zorgen bij u op.
De confrontatie met kanker is vaak een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw naasten. Als u thuis komt na een ziekenhuisopname worden de gevolgen van de ziekte en/of behandeling vaak pas duidelijk. Daarnaast kan de onzekerheid over het verdere verloop van de ziekte veel vragen oproepen, maar ook gevoelens van angst of verdriet kunnen u overvallen. Het dagelijks leven is niet meer zoals het was en moet opnieuw vorm krijgen. Dat kost veel energie. Gespecialiseerde verpleegkundigen oncologie van Beweging 3.0 kunnen u daarbij helpen.

Wat doet de gespecialiseerde verpleegkundige oncologie voor u?

De gespecialiseerde verpleegkundige oncologie komt bij u thuis, of op een andere locatie waar u verblijft, om te bespreken waar u tegenaan loopt. Daarbij sluit ze aan bij wat u nodig heeft en geeft informatie over uw ziekte, de behandeling en de gevolgen ervan. Ook is er alle ruimte voor uw persoonlijke verhaal, emoties, vragen en onzekerheden. De verpleegkundige geeft praktische adviezen als u door kanker lichamelijke klachten en beperkingen ervaart. Denk aan onderwerpen als vermoeidheid, pijn, voeding, huisverzorging, medicijngebruik en hulpmiddelen. Als u dat wilt kan ze u en uw omgeving begeleiden om te leren omgaan met de veranderende omstandigheden die worden veroorzaakt door de ziekte. Ze kan ook eventueel aanvullende zorg inschakelen en coördineren. Denk aan wijkverpleging en de inzet van vrijwilligers.

Vergoeding en afspraak maken

Wenst u een afspraak met één van onze gespecialiseerde verpleegkundigen oncologie? Neem dan vrijblijvend contact op via oncologiepalliatief@beweging3.nl of bel naar 085 070 71 61. Ook uw huisarts of het ziekenhuis kunnen u aanmelden. U kunt ook onderstaand terugbelformulier invullen. Voor de zorg en begeleiding van de gespecialiseerde verpleegkundige oncologie heeft u geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten worden betaald vanuit uw basisziektekostenverzekering. Heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg? Dan worden de kosten betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg. In sommige gevallen kunt u ook een vergoeding krijgen via een Persoonsgebonden budget (Pgb).

Bel mij terug