Gespecialiseerde zorg in de laatste levensfase

Gespecialiseerde zorg in de laatste levensfase

Wanneer u te horen heeft gekregen dat u niet meer beter wordt, zal dat bericht hard aankomen. Het roept misschien allerlei vragen, zorgen en gevoelens bij u op. Maar er zijn misschien ook wel dingen, die u nog graag in deze fase van u leven wil doen. Daarvoor is er palliatieve zorg; zorg in de laatste levensfase, die erop gericht is de kwaliteit van leven te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Denk aan het voorkomen en het verlichten van lichamelijke klachten en het omgaan met gevoelens als angst en boosheid. Ook het vinden van antwoorden op vragen staat centraal, zoals: ‘hoe ga ik mijn leven afronden?’, ‘wat is belangrijk voor mij en wie kan me daarbij ondersteunen?’. U en uw omgeving hoeven er niet alleen voor te staan. Gespecialiseerde verpleegkundigen van Beweging 3.0 zijn er voor u.

Wat doet de gespecialiseerde verpleegkundige palliatieve zorg voor u?

De gespecialiseerde verpleegkundige palliatieve zorg komt bij u thuis, of op een andere locatie waar u verblijft, om te bespreken wat uw wensen zijn en waaraan u behoefte heeft in deze fase van uw leven. Ook is er alle ruimte voor uw persoonlijke verhaal, emoties, vragen en onzekerheden. Ze geeft praktische adviezen over lichamelijke en psychische klachten en beperkingen die u ervaart. Als u dat wilt kan ze u en uw omgeving begeleiden bij het omgaan met de naderende dood en het invullen van laatste wensen die uw leven nog kleur geven. Ook kan ze u informeren over de mogelijkheden voor hospicezorg en euthanasie. Ze kan aanvullende zorg inschakelen en coördineren. Denk aan wijkverpleging of hulpmiddelen, maar ook aan vrijwilligers.

Vergoeding en afspraak maken

Wenst u een afspraak met één van onze gespecialiseerde verpleegkundigen palliatieve zorg? Neem dan vrijblijvend contact op via oncologiepalliatief@beweging3.nl of bel naar 085 070 71 61. Ook uw huisarts of het ziekenhuis kunnen u aanmelden. U kunt ook onderstaand terugbelformulier invullen. Voor de zorg en begeleiding van de gespecialiseerde verpleegkundige palliatieve zorg heeft u geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten worden betaald vanuit uw basisziektekostenverzekering. Heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg? Dan worden de kosten betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg. In sommige gevallen kunt u ook een vergoeding krijgen via een Persoonsgebonden budget (Pgb).

Bel mij terug