Gespecialiseerde wondbehandeling

Gespecialiseerde behandeling

Heeft u een complexe wond die moeilijk geneest? Dan kunt u het wondexpertiseteam van Beweging 3.0 inschakelen. Een wond die langer dan drie weken open is of niet geneest, noemen we complex. Meestal wordt de genezing belemmerd door oorzaken als ziekte, medicatie, voeding of mobiliteit. Onze wondconsulenten en wondverpleegkundigen behandelen niet alleen uw wond, maar geven u ook praktische adviezen en begeleiding bij de zaken die de genezing bevorderen.

Wat doet het wondexpertiseteam voor u?

De wondconsulent of wondverpleegkundige komt bij u thuis, of op een andere locatie, om de wond te beoordelen en te behandelen. Samen met u bespreekt ze de mogelijke oorzaak van de wond en de mogelijkheden om deze oorzaak weg te nemen. Dit bevordert de genezing en voorkomt herhaling. Denk aan een ander matras of orthopedische schoenen. De huisarts ontvangt een terugkoppeling van dit gesprek en een advies over de wondbehandeling. Als het wondexpertiseteam de wondbehandeling overneemt, wordt een behandelplan opgesteld. Het wondexpertiseteam werkt bij de behandeling en verzorging van de wond samen met (wijk)verpleegkundigen, via Beweging 3.0 of een andere thuiszorginstelling. Het expertiseteam voert de regie. De behandeling wordt in nauw overleg afgestemd met betrokken artsen, zoals de vaatchirurg, dermatoloog of huisarts. Als het nodig is kunnen wij, in overleg met uw huisarts, aanvullende zorg inschakelen en coördineren. Denk aan ergotherapie, podotherapie of een oedeemtherapeut, maar ook aan pedicure. Zodra de wond gesloten is ontvangt de huisarts daarvan bericht.

Vergoeding en afspraak maken

Wenst u een afspraak met ons wondexpertiseteam? Dan kan uw huisarts op weekdagen vrijblijvend contact opnemen via Zorgdomein. Rechtstreeks contact opnemen kan ook: wondexpertise@beweging3.nl of 085 07071 63. Onderstaand terugbelformulier invullen kan ook. Alle huisartsen in de regio Eemland kunnen contact opnemen. De kosten worden betaald vanuit uw basisziektekostenverzekering.

Het wondexpertiseteam van Beweging 3.0 is gecontracteerd voor wondregie bij CZ, VGZ en Zilveren Kruis en alle labels van deze verzekeraars.

Bel mij terug