Houdt u van de natuur en/of komt u van een boerderij en is thuis wonen niet meer mogelijk? Dan kunt u, in plaats van wonen in het verpleeghuis, ook kiezen voor ons buiten-verblijf. In de bosrijke omgeving van Putten wordt u actief betrokken bij het verzorgen van dieren, activiteiten in de tuin en bij het koken. We leven hier met elkaar de dag zoals het vroeger was. Met een vast ritme en veel activiteiten. Belangrijk daarbij is ons motto ‘niets moet, alles mag’. U krijgt de gelegenheid sociale contacten op te doen, te bewegen en zich nuttig en nodig te voelen. Middels ‘foutloos leren’ leren we u opnieuw vaardigheden aan om uw vrijheid en zelfvertrouwen te vergroten. Daarbij sluiten we aan bij uw eigen behoeften en de zorg die u nodig heeft. Deze zorg op onze locatie wordt verleend door medewerkers van Beweging 3.0.

 

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers
Bent u benieuwd of er  vacatures zijn op het Zorgerf in Putten?
Kijk dan op www.werkenbijbeweging3.nl

 

 

 

Faciliteiten

Restaurant

Het LandHuus is het bruisend hart van het Zorgerf. Hier bent u alle dagen welkom voor een heerlijke kop koffie of thee met verse appeltaart. Daarnaast organiseren we hier allerlei activiteiten, zoals muziek, creatieve bezigheden of presentaties. Even ontspannen? U kunt hier ook een spelletje doen of rustig zitten en genieten van wat er buiten gebeurt.

Dierenverblijven

Op het erf ziet u veel verschillende dieren, vaak van het oud-Hollandse ras, zoals Lakenvelder koeien en blaarkoppen. U wordt actief betrokken bij het verzorgen van de dieren.

Moestuin

Koolraap, pastinaak of knolselderij? In onze moestuin verbouwen we gewassen die u doen denken aan vroeger. U bent welkom om mee te helpen.

Kapsalon

In het LandHuus is een kapsalon en pedicure aanwezig. Wenst u een knipbeurt? Dan kunt u zelf een afspraak maken.

Bibliotheek

In onze bieb kunt u boeken lenen. Er staan familieromans, literaire toppers, detectives, religieuze literatuur en geschiedenisboeken. Daarnaast hebben we ook kijk- en luisterboeken, grootletterboeken en voorleesverhalen.

U kunt bij Zorgerf Putten ook gebruik maken van onze wasservice en het gratis wifi-netwerk.

Behandeling en begeleiding

Als u op ons zorgerf komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde van Norschoten de verantwoordelijkheid over de medische zorg. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden. Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U kunt gebruik maken van de tandarts van ProDa. Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Zorgerf heeft contact met diverse kerken in Putten die we desgewenst kunnen betrekken.
Ook de inzet van een holistisch massage therapeut, paardencoach en bewegingsagoog is mogelijk.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woonhofjes

Op het zorgerf zijn drie hofjes voor mensen met dementie. Daar woont u samen met vijftien andere bewoners. U krijgt alle ruimte en veel bewegingsvrijheid in een veilige woonomgeving. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw hofje aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Het hofje heeft een gezamenlijke huiskamer en keuken waar men de dag door kan brengen en allerlei activiteiten aangeboden worden. We bieden een stimulerende omgeving waarin u actief kunt zijn, maar ook kunt kijken naar wat er om u heen gebeurt. Zoals wandelen of lezen. Er wordt gezamenlijk gekookt, zoveel mogelijk met ingrediënten die verbouwd worden op het zorgerf, en gegeten. Vanuit de gemeenschappelijke woning kijkt u uit op een gemeenschappelijke binnenplaats waar veel dieren, planten en bloemen te zien zijn. Daaraan grenzen de eigen kamers die u geheel naar eigen wensen in kunt richten. Wij adviseren uw kamer met persoonlijke spullen aan te kleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. De kamers hebben een eigen toilet en wastafel, u deelt de douche met 2 andere bewoners.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Er zijn nog geen terugkerende evenementen voor deze locatie gepland.

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Zorgerf Putten kunt u als vrijwilliger onze bewoners op allerlei manieren een glimlach bezorgen. Denk aan het verzorgen van een muzikaal intermezzo of helpen in de tuin of bij het koken. Ook kunt u praktisch ondersteunen, bijvoorbeeld als chauffeur. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Zorgerf Putten te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Chauffeur van de bezoekers Vervoer

Zorgerf, Putten wekelijks,
Lees meer

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van Zorgerf Putten.

Fietsroute
Ons zorgerf is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushalte is Veenhuizerveldweg. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen naar Zorgerf Putten. Geniet van de wandeling door de prachtige omgeving. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Veenwaterweg 3b, 3881 RM Putten.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op Zorgerf Putten!