Woonzorg voor ouderen met dementie

Woonzorg voor ouderen met dementie

Is thuis wonen niet meer mogelijk? Dan bieden wij u een thuis op één van onze woonzorglocaties. Het verhuizen naar een locatie van Beweging 3.0 kan voor u en uw omgeving een moeilijke stap zijn. Wij helpen u, samen met de mensen die belangrijk voor u zijn, stap voor stap met de verhuizing naar uw nieuwe woonomgeving en alles wat daarbij komt kijken. Omdat wij het belangrijk vinden dat u zich veilig en vertrouwd voelt, woont u bij ons in kleinschalige woongroepen met een huiselijk karakter. Er zijn besloten en open groepen. Ons streven is om iedereen zoveel mogelijk bewegingsruimte te geven, binnen de mogelijkheden die er zijn.

Kleinschalige woongroepen

Gezamenlijk wordt er op de woongroepen gegeten en het huishouden gedaan. Als u dat wenst kunt u ook up uw kamer eten. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar is altijd iemand aanwezig. Daar vinden activiteiten plaats waar u aan mee kunt doen, zoals zingen en krantlezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Of u deelt de douche met (een) andere bewoner(s). Met de omgeving sluiten we aan bij uw beleving, door middel van meubels en voorwerpen die voor u herkenbaar zijn.

Vast team van deskundige zorgmedewerkers

Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep beschikbaar om u te verzorgen. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wil doen. Uw ritme, wensen en de manier waarop u benaderd wil worden zijn daarbij leidend. Uw levensgeschiedenis is voor ons een belangrijke bron van informatie. Samen met u en uw omgeving proberen we die in kaart te brengen als u bij ons komt wonen. Wanneer u worstelt met de beperkingen die uw ziekte met zich meebrengt, kunt u een beroep doen op één van onze geestelijk verzorgers of psychologen. Uw contactpersoon, de eerstverantwoordelijke medewerker, legt de antwoorden op deze vragen vast in het zorgleefplan, wat dagelijks als uitgangpunt gebruikt wordt bij het verlenen van de zorg. Naast de psycholoog bieden ook de andere behandelaren van Beweging 3.0. gespecialiseerde behandeling en begeleiding.

Locaties

Beweging 3.0 biedt ondersteuning, zorg en behandeling in kleinschalige woongroepen op de volgende locaties:

Soortgelijke zorg