Welkom op locatie: St Jozef

Praktische informatie

St Jozef, Hooglanderveen
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Te midden van het karakteristieke dorp Hooglanderveen ligt Sint Jozef. Een kleinschalig woonzorgcentrum met een informele sfeer. Bewoners, senioren en vrijwilligers uit de omgeving komen hier samen voor ontmoetingen en activiteiten. Dat zorgt voor een groot saamhorigheidsgevoel. Het centrum bevindt zich centraal in Nederland, op 10 minuten loopafstand van winkelcentrum Vathorst. Sint Jozef heeft van oorsprong een Rooms-Katholieke signatuur. Tegenwoordig heeft het woonzorgcentrum een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Restaurant

Het restaurant is dé ontmoetingsplek van Sint Jozef. Dagelijks kunt u als bewoner gebruik maken van ons restaurant voor uw maaltijd naar keuze, kop koffie of een borrel. Gasten en senioren uit het dorp zijn ook van harte welkom voor een hapje en een drankje. Mee-eten kan ook. Dan graag even reserveren.

Dierenweide

Met onze dierenweide, die we delen met de bewoners van het seniorenwooncomplex, halen we de natuur nabij. U kunt hier de dieren aaien of naar ze kijken.

Jeu-de-boulesbaan

In onze gedeelde prachtig tuin is een baan aanwezig waar u Jeu-de-boules kunt spelen.

Bibliotheek

Kapsalon

De kapsalon in Sint Jozef is op verschillende momenten gedurende de week geopend. U kunt bij de salon zelf een afspraak maken.

U kunt bij Sint Jozef ook gebruik maken van onze wasservice, schoonmaak en gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Sint Jozef komt wonen heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen arts ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden.

Loopt de zorg via de specialist ouderengeneeskunde van Beweging 3.0? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen (zie symbolen). U ontvangt tandzorg en -behandeling van Omnios.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze 49 appartementen. Deze ruime woningen bestaan uit een woon-slaapkamer met een ingebouwde douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met warmhoudplaatje en koelkast is aanwezig. De grote ramen zorgen voor veel licht. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Er zijn appartementen waar u samen kunt wonen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. Deze hebben een aparte slaapkamer. 24 uur per dag zijn er zorgmedewerkers aanwezig.

Kleinschalige woongroep voor mensen met dementie

Sint Jozef heeft een woongroep voor 9 mensen met dementie. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Vrijwilligers ondernemen met u activiteiten die u graag wil doen. Gezamenlijk eten we en doen we het huishouden. De groep heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar vinden dagelijks activiteiten plaats, zoals zingen en de krant lezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar, indien nodig, een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Filmmiddag

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke 4e vrijdag van de maand van 14:00 - 16:30 uur

Films uit diverse categorieën worden vertoond. Ook wordt er een hapje en een drankje geserveerd.

Vieringen in de Kapel

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke zondagmorgen van 09:30 - 10:15 uur

Er zijn woord- en communievieringen en één keer per maand een gebedsviering. De vieringen worden muzikaal ondersteund door een organiste en het koor van de Sint Jozefkerk Hooglanderveen. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee. In de Advent- en Vastentijd zijn er regelmatig op de woensdagavond vespervieringen. Ook kerkelijke hoogtijdagen worden gevierd.

Bingo

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke 3e vrijdag van de maand van 14:30 - 17:00 uur

Onder genot van een hapje en een drankje worden de bingokaarten gevuld. Niemand gaat naar huis met lege handen, voor iedereen is er een prijs!

Bloemschikken

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke 1e vrijdag van de maand van 14:00 - 16:00 uur

Bloemstukjes maken onder begeleiding van vrijwilligers. De bloemen worden vers aangeleverd door de bloemist uit de buurt. De bloemstukjes worden afgestemd op het seizoen en/of feestelijkheden.

Samen zingen!

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke woensdagochtend van 10:30 - 11:30 uur

Samen met elkaar liedjes zingen van vroeger onder begeleiding van een pianist.

Spelletjesmiddag

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke woensdagmiddag van 14:00 - 16:30 uur

Met elkaar leuke spelletjes doen zoals dammen, mens erger je niet en rummikub. Er is ook altijd gelegenheid om een nieuw spelletje te introduceren!

Koersbal

23 juni St Jozef, Hooglanderveen Elke dinsdag van 14:00 - 16:30 uur

Gezellig met elkaar koersballen onder het genot van een drankje. Deze activiteit wordt begeleidt door vrijwilligers. Het is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen ervaring hebt met dit oudhollandse spelletje!

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij St Jozef in Hooglanderveen kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. In het Restaurant kunt u verschillende activiteiten mogelijk maken. Denk aan een spelletjesborrel, loterij of een creatieve activiteit. U ontmoet unieke mensen.
Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij St Jozef te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen.

Vrijwilligersvacatures

Ondersteuning in de huiskamer voor mensen met dementie

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, 3 uur per keer
Lees meer

Elke vrijwilliger is welkom!

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, Uren in overleg
Lees meer

Sociale koffie- en theeschenker

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, 1,5 uur per keer
Lees meer

Ben jij het betrokken maatje dat we zoeken?

St Jozef, Hooglanderveen 1x per week, Uren in overleg
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Sint Jozef kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum St Jozef.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? Het dichtsbijzijnde treinstation is Amersfoort Vathorst. Vanaf hier is het ongeveer 7 minuten lopen naar woonzorgcentrum St Jozef. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Van Tuyllstraat 25, 3829 AB Hooglanderveen. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken. Gezien de geringe beschikbaarheid van parkeerplaatsen, stimuleren wij het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum St Jozef!