Welkom op locatie: Lichtenberg Verpleeghuis

Praktische informatie

De Lichtenberg, Amersfoort
Zorgprofielen: 5, 6, 7, 8, 9 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - open
  • Woongroepen - besloten

Ligging en voorzieningen

De Lichtenberg ligt aan de rand van Amersfoort. Middenin het groen. Er heerst een prettige sfeer van rust en huiselijkheid. De vele grote ramen brengen het licht en de omgeving naar binnen. Maak een wandeling in de groene tuinen, of het park. Of bezoek de levendige dierenweide met konijnen, kippen, cavia’s, geiten en schapen.

We hebben een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Grand Café 

In het gezellige en ruime grand café is het een komen en gaan van bewoners, bezoekers en medewerkers. U kunt hier de hele dag terecht. Voor een lekkere kop koffie met gebak, een snack, een drankje, lunch of een warme maaltijd.

Kleinschalige huiselijke woongroepen

Kunt u niet meer thuis wonen, omdat u te maken heeft met dementie? Dan kunt u terecht in een woongroep van De Lichtenberg. Onze woongroepen zijn kleinschalig. Ieder heeft zijn eigen kamer met badkamer. Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer. In een woongroep krijgt u ondersteuning, zorg en behandeling.

Zoveel mogelijk zoals u gewend bent

Een verhuizing is best een grote stap. We maken die stap graag zo prettig en gemakkelijk mogelijk voor u. We betrekken uw familie en naasten er zoveel mogelijk bij.  Zo zorgen we ervoor dat uw leven na de verhuizing zoveel mogelijk doorloopt zoals u dat gewend bent.

Huiselijkheid

Uw eigen appartement kunt u vanzelfsprekend inrichten naar uw eigen wens. Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer, diverse gezellige hoekjes en zitjes. Het is zo huiselijk mogelijk gemaakt.

Woongroep voor mensen met Korsakov

Kunt u niet meer thuiswonen, omdat u te maken heeft met Korsakov?  Ook dan kunt u terecht bij De Lichtenberg. Er is een kleine woongroep voor mensen met Korsakov. In deze woongroep bieden we u specialistische ondersteuning, zorg en behandeling.

Dagbehandeling

U kunt bij ons ook terecht voor dagbehandeling. Het  dagbehandelingscentrum heet “Op de Berg”. Dit centrum is gericht op mensen met dementie op oudere leeftijd, de ziekte van Parkinson of een lichamelijke aandoening. Lees er meer over.

Het Steunfonds: een onmisbare aanvulling

Stichting Steunfonds De Lichtenberg/Nijenstede zet zich al jaren in voor het welzijn van de bewoners. Het Steunfonds kan uitsluitend hulp bieden dankzij mensen die zich betrokken voelen bij onze woonzorgcentra en ons verpleeghuis. Lees meer over het Steunfonds

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie  misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Grand Café

In het Grand Café is het een gezellig komen en gaan van bewoners, familieleden en medewerkers. U bent welkom om hier lekker te genieten van een kopje koffie, een gebakje, ontbijt, lunch, maaltijd of borrel.  Als u rustig wilt lezen, is er plek aan onze leestafel.

Dierenweide

In de tuin rondom De Lichtenberg is er een levendige dierenweide. Hier bent u welkom om naar onze geiten, schapen, konijnen, cavia’s en kippen te kijken of ze te voeren. Kunt u niet naar ze toe? Dan komen onze vrijwilligers naar u, zodat u heerlijk met de konijnen kunt knuffelen.

Activiteiten

Onze vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten. Live muziek, bloemschikken, zingen, samen bewegen, of lekker wandelen. Als u daar zin in heeft, kunt u hieraan meedoen.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Verpleeghuis De Lichtenberg beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering verzorgen. Informeert u bij onze gastvrouw of gastheer naar de verschillende mogelijkheden.

Bij Verpleeghuis De Lichtenberg is een gratis wifi-netwerk aanwezig. Bewoners kunnen via Leef3.nu een afspraak maken met een thuiskapper. Hier kunt u ook terecht als u gebruik wilt maken van onze wasservice en pedicure. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Verpleeghuis De Lichtenberg komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist werkt samen met verschillende behandelaren en therapeuten (zie onderstaande pictogrammen). Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen.

Tandzorg

U ontvangt tandzorg en -behandeling van Omnios.

Geestelijke verzorger

Heeft u levensvragen en vragen over zingeving die u met iemand wil bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Verpleeghuis De Lichtenberg: Nel Walet.

Dagbehandeling

Locatie Lichtenberg biedt tevens dagbehandeling voor mensen met dementie op oudere leeftijd, de ziekte van Parkinson of een lichamelijke aandoening. Het dagbehandelingscentrum heet “Op de Berg”. U kunt al in een vroeg/passend stadium van uw ziekteproces bij ons terecht. Door de gerichte behandeling kunt u langer verantwoord thuis blijven wonen. Lees er meer over.

 

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie en fysieke problematiek

In Verpleeghuis De Lichtenberg woont u samen met zes tot veertien bewoners in één van onze elf woongroepen. Onze groepen zijn knus en huiselijk ingericht. Zeven groepen worden bewoond door ouderen met dementie, deze groepen zijn besloten. Mensen met fysieke beperkingen verblijven in de overige vier groepen. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wilt doen. Gezamenlijk wordt op de woongroepen gegeten en doen we het huishouden. Twee groepen delen samen één keuken waar we een eitje of pannenkoek kunnen bakken. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Bij de woongroepen voor ouderen met dementie is daar altijd iemand aanwezig. Daar vinden dagelijks activiteiten plaats, zoals zingen en de krant lezen. Woont u op een groep voor mensen met fysieke beperkingen, dan kunt u zelf uw dagprogramma invullen. Uiteraard bent u welkom bij de activiteiten die we organiseren.
U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. In andere woongroepen deelt u de douche met (een) andere bewoner(s).

Kleinschalige besloten woongroepen voor mensen met het syndroom van Korsakov

Verpleeghuis De Lichtenberg biedt professionele zorg en begeleiding voor mensen met het syndroom van Korsakov in twee kleinschalige woongroepen. Er is een actieve groep van acht bewoners en een groep met twaalf bewoners die meer begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Tezamen vormen deze groepen De Uitkijk. U komt te wonen in de groep die het beste aansluit bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. De Uitkijk heeft twee gemeenschappelijke huiskamers met woonkeuken die sfeervol zijn ingericht. Bij de actieve groep staat het huishouden centraal. Daar zorgen de bewoners elke dag, onder begeleiding, zelf voor de boodschappen en de maaltijd. Er wordt gezamenlijk gegeten. Ook de bewoners die meer begeleiding en ondersteuning nodig hebben eten gezamenlijk. Voor hen wordt elke dag gekookt. Alle bewoners van De Uitkijk vullen hun dag zinvol in met behulp van een individueel dagprogramma en passende activiteiten. Met kleine stapjes leren we u, onder begeleiding, weer kleine handelingen zelfstandig te verrichten.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Kerkdienst

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Zondag 11.00 - 12.00 uur Lees meer

Aaidieren

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Woensdag 11.00 - 12.00 uur Lees meer

Bloemschikclub

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Dinsdagmiddag 14.00 - 15.00 uur Lees meer

Muziek met Lars

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Maandag 10.00 - 10.45 uur Lees meer

Ontmoetingsgroep geestelijk verzorger

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort 14:30 - 16:00 uur Lees meer

De aai-hond

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort 11:00 - 12:00 uur Lees meer

Schilderclub op het Jorisplein

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Vrijdag 10.00 - 12.00 uur Lees meer

De boekenkar

20 juli De Lichtenberg, Amersfoort Vrijdag 09.30 - 11.00 uur Lees meer

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Dat kan één op één, bijvoorbeeld als wandelmaatje, of door samen de krant te lezen of koffie te drinken. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Verpleeghuis De Lichtenberg te komen doen? Kijk eens in ons vacatureoverzicht. Geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Maatjes vrijwilligers, 1 op 1 contact

De Lichtenberg, Amersfoort
Lees meer

Wandelmaatjes

De Lichtenberg, Amersfoort
Lees meer

Vrijwilliger voor in de huiskamers

De Lichtenberg, Amersfoort
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Verpleeghuis De Lichtenberg kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren mantelzorgers of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

 

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van verpleeghuis De Lichtenberg.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben een overdekte fietsenstalling waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Zorgc. De Lichtenberg. Vanaf hier is het ongeveer 2 minuten lopen naar verpleeghuis De Lichtenberg. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Utrechtseweg 293, 3818 EH, Amersfoort. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in verpleeghuis De Lichtenberg!