Welkom op locatie: Lisidunahof

Praktische informatie

Lisidunahof, Leusden
Zorgprofielen: 5, 7 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten

In Lisidunahof wonen jonge mensen en ouderen met een vorm van dementie. Voor hen is het belangrijk dat ze zich vrij kunnen bewegen en prettig voelen in hun belevingswereld. Ons verpleeghuis biedt, met haar afwisselende leefomgeving, daarvoor de ruimte.

De kleinschalige woongroepen zijn gelijkvloers en liggen overwegend rond de prachtige binnentuin, zodat de bewoners veel naar buiten kunnen. We maken graag een wandeling naar het nabijgelegen winkelcentrum of wandelpark Princenhof.

Dagbehandeling

Lisidunahof biedt ook dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Lees er hier meer over.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

De Brasserie

Restaurant De Brasserie is het centrale ontmoetingspunt van Lisidunahof. Regelmatig worden op deze plek activiteiten en voorstellingen georganiseerd. In De Brasserie kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Eten kunt u op de woongroep, maar u bent ook welkom in het restaurant. Familie en vrienden mogen ook aanschuiven. Voor kinderen is er een speelhoek.

Binnentuin

De meeste woongroepen liggen rondom de prachtige binnentuin. In de tuin kunt u wandelen, buiten zitten en – als u groene vingers heeft – lekker aan de slag.

Expertisecentrum jonge mensen met dementie

Lisidunahof heeft in de loop van de jaren veel kennis en ervaring opgedaan over de verschillende vormen van dementie. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over jonge mensen met dementie? Neem dan contact op met Lisidunahof, dan wordt u doorverbonden met de specialist.

Lees ook over de dagbehandeling.

Kapsalon

De kapsalon is open op dinsdag en donderdag. Er zijn drie kappers aanwezig voor elke gewenste behandeling. Met hen kunt u een afspraak maken. Een vrijwilliger is aanwezig om u te brengen en te halen.

Schoonheidsspecialiste

Wenst u een schoonheidsbehandeling? Dan kunt u een afspraak maken bij schoonheidsspecialiste Rianne Plas via info@riannetimeforyou.nl of 06 81 87 66 88. De behandeling zal plaatsvinden op de Lisidunahof.

De Wegwijzer: alle praktische informatie

In De Wegwijzer vindt u alle praktische informatie over wonen in Lisidunahof.

Behandeling en begeleiding

Als u in Lisidunahof komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist werkt samen met onderstaande behandelaren en therapeuten (zie de onderstaande pictogrammen). Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen.

Tandzorg

U ontvangt tandzorg en -behandeling van Omnios.

Geestelijk verzorger

Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Lisidunahof: Geke van Schuppen.

Dagbehandeling

Locatie Lisidunahof biedt ook dagbehandeling voor jonge mensen met dementie. U kunt al in een vroeg/passend stadium van uw ziekteproces bij ons terecht. Door de gerichte behandeling kunt u langer verantwoord thuis blijven wonen. Lees er meer over.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor jonge mensen en ouderen met dementie

In Lisidunahof woont u samen met negen tot twaalf bewoners in één van onze zestien woongroepen. Zeven groepen worden bewoond door jonge mensen met dementie (30 – 65 jaar). Mensen van 65 jaar en ouder verblijven in de andere acht groepen. Er is ook één woongroep voor mensen van 70+.

Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Ook zijn er vrijwilligers die samen met u de activiteiten ondernemen die u graag wilt doen.

We eten gezamenlijk en we doen samen het huishouden. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar vinden dagelijks activiteiten plaats, zoals zingen en de krant lezen.

U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. In andere woongroepen deelt u de douche met (een) andere bewoner(s).

 

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

De Babbelbox

23 juni Lisidunahof, Leusden 10.30 - 11.15 uur Lees meer

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase.

Bij Lisidunahof is een grote club vrijwilligers actief. Van jong tot oud. Ze komen bij ons om de unieke mensen die bij ons wonen te ontmoeten. Het draait vooral om één op één contact of kleine momenten van plezier, door samen een wandeling te maken of een kop koffie te drinken.

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Lisidunahof te komen doen? Kijk eens in ons vacatureoverzicht. Geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar.

Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Vrijwillige maatjes 1 op 1

Lisidunahof, Leusden
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Lisidunahof kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie.

Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

De Cliëntenraad Lisidunahof zoekt nieuwe leden, iets voor u? Bekijk de folder.

Bekijk hier het jaarverslag 2022 Cliëntenraad Lisidunahof.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van verpleeghuis Lisidunahof.

Fietsroute
Ons verpleeghuis is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Rossenberglaan of Groene Zoom. Vanaf hier is het ongeveer 6 minuten lopen naar verpleeghuis Lisidunahof. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Lisidunalaan 18, 3833 BS Leusden. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in verpleeghuis Lisidunahof!