Welkom op locatie: Huize Sint Jozef

Praktische informatie

Huize Sint Jozef, Nijkerk
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Open en uitnodigend. Dat kenmerkt Huize Sint Jozef in Nijkerk. Ons woonzorgcentrum is de oudste locatie van Beweging 3.0 en een begrip in de omgeving. Huize Sint Jozef ligt vlakbij winkels, een park en verschillende kerken. Dat maakt het mogelijk om er regelmatig op uit te gaan, zoals voor een boodschap of een wandelingetje. De sfeer is harmonieus omdat bewoners, medewerkers en vrijwilligers elkaar van oudsher kennen. Het woonzorgcentrum heeft een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Restaurant De Heerd

In ons gezellige restaurant ‘De Heerd’ kun je ’s avonds om 17.00 uur genieten van een lekkere warme maaltijd. We hebben ook een kleine kaart met lunch, hapjes en drankjes. Daarvan kunt u gebruik maken tussen 11:00 – 17:00 uur. Familie en vrienden zijn natuurlijk ook van harte welkom om aan te schuiven.

Terras

Aan de voorzijde van Huize Sint Jozef is een groot terras waar u lekker kunt zitten om te kijken wat er om u heen gebeurt.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u als bewoner iets te vieren? U kunt dan ons gezellige restaurant ‘De Heerd’ reserveren en de catering kan, indien gewenst, door ons worden verzorgd.

Kapsalon

Op de begane grond in Huize Sint Jozef is een kapsalon. Kapster Tamara Vegter is woensdagochtend en donderdagochtend (tot 13.00 uur) aanwezig in de kapsalon. U kunt met haar een afspraak maken.

Pedicure

In Huize Sint Jozef is een pedicure aanwezig. U kunt met de pedicure een afspraak maken.

Bibliotheek

In het restaurant vindt u een grote verzameling boeken en grootletterboeken die u gratis kunt lenen. Wilt u daarbij geholpen worden? Dan zijn er een keer per week vrijwilligers aanwezig. Ook kunt u lid worden van ‘Het gesproken boek’.

U kunt bij Huize Sint Jozef ook gebruik maken van onze was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Huize Sint Jozef komt wonen heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen arts ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden.

Loopt de zorg via de specialist ouderengeneeskunde van Beweging 3.0? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen (zie de symbolen). U ontvangt dan tandzorg- en behandeling van Omnios.

Spreekuur

Op diverse momenten gedurende de week houden verschillende huisartsen uit Nijkerk spreekuur in ons woonzorgcentrum. Tevens kunt u regelmatig ons gedragsspreekuur bezoeken, bijvoorbeeld om leren om te gaan met de beperkingen die uw ziekte met zich meebrengt.

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze appartementen. Deze woningen zijn rolstoeltoegankelijk en bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering.
Een keukenblok met warmhoudplaatje en koelkast is aanwezig. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Er zijn appartementen waar u samen kunt wonen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. Deze hebben een aparte slaapkamer. De appartementen zijn verdeeld over vier etages. Heeft u meer ruimte nodig met douchen? Dan is per etage een grote doucheruimte die voor rolstoelen, douchebrancards en tilliften toegankelijk is.
Elke etage heeft een eigen zorgteam. 24 uur per dag zijn er zorgmedewerkers aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan kunt u medebewoners ontmoeten in restaurant De Heerd. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden. Bewoners met beginnende dementie kunnen in een vaste, kleine groep een aangepast programma volgen in een daarvoor ingerichte huiskamer, gedurende een halve of een hele dag.

Kleinschalige woongroep voor mensen met dementie

In Huize Sint Jozef is een besloten woongroep voor mensen met dementie. Daar woont u samen met acht andere bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep beschikbaar of aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Vrijwilligers ondernemen met u activiteiten die u graag wilt doen. Gezamenlijk eten we en doen we het huishouden. Elke dag wordt er door gastvrouwen op de woongroep gekookt. De groep heeft een eigen huiskamer die sfeervol is ingericht en een mooie tuin waar bewoners kunnen rondwandelen of buiten zitten. Daar worden bijvoorbeeld, onder begeleiding, spelletjes gedaan of de krant gelezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar, indien nodig, een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis.

Het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten beschikbaar voor deze locatie.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Wandelclub

23 januari Huize Sint Jozef, Nijkerk 14:00

Wilt u genieten van de buitenlucht en gezelig met een groep op pad? Dat kan met onze wandelclub! Alle bewoners worden bij toerbeurt gevraagd.

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Huize Sint Jozef kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. In restaurant De Heerd kunt u verschillende activiteiten mogelijk maken. Denk aan kaartmiddagen, de bingo of een zangbijeenkomst. Daarnaast draait het vooral om één op één contact of kleine momenten van plezier met een bewoner. We gaan daarbij uit van activiteiten die de bewoners fijn vindt, zoals een ritje maken op de duo-fiets of een kop koffie drinken.
Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Huize Sint Jozef te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Gastvrije vrijwilligers gezocht Gastvrij en praktisch

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg, 3 uur
Lees meer

Actieve, sportieve vrijwilligers voor de wandelgroepen Wandelen Buiten

Huize Sint Jozef, Nijkerk 1 keer per week, 2 uur
Lees meer

Fietsmaatjes gezocht voor de duofiets Fietsen

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg , in overleg
Lees meer

Vrijwilliger voor de huiskamer Aandacht schenken

Huize Sint Jozef, Nijkerk dag of dagdeel in ov, in overleg
Lees meer

Koffieschenken met een glimlach op dinsdagavond Sociaal

Huize Sint Jozef, Nijkerk 1 keer per 2 weken, 2 uur
Lees meer

Vrijwilligers voor klusjes in de tuin gezocht bij een woongroep Praktisch en begeleidend

Huize Sint Jozef, Nijkerk In overleg,
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Huize Sint Jozef kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Sint Jozef.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushalte is Van Rensselaerstraat. Vanaf hier is het ongeveer 7 minuten lopen naar woonzorgcentrum Sint Jozef. Of loop ongeveer 15 minuten vanaf Station Nijkerk. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Huserstraat 6, 3861 CK Nijkerk. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum Sint Jozef!