Welkom op locatie: St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

Praktische informatie

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Zorgprofielen: 5, 7 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten

Een levendige, warme en open sfeer. Dat is wat u in het St Elisabeth verpleeg- en gasthuis vindt. Bewoners en hun familie voelen zich welkom bij ons. Nabij de winkelstraat, met verschillende, kleurrijke winkels en restaurants, staat deze zorglocatie middenin de stad Amersfoort. Voor bewoners is het belangrijk dat zij zich vrij kunnen bewegen en dat zij zich prettig voelen in hun belevingswereld. Met haar afwisselende en moderne leefomgeving en het open-deuren beleid biedt ons verpleeghuis daarvoor alle ruimte. Ook de tuin biedt mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de zon.

Wilt u meer weten over de situatie rondom het coronavirus?  Alle actuele informatie vindt u op onze corona-pagina.

Faciliteiten

Grand café De Buren

Grand Café De Buren is het centrale ontmoetingspunt van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis. Hier kunt u genieten van een groot assortiment hapjes en drankjes. Of van koffie met gebak. Op een groot TV scherm zijn voetbalwedstrijden en andere (sport)evenementen te zien. Er worden ook wenskaarten en kleine snacks verkocht. Bij mooi weer is het terras open. Het Grand Café is dagelijks open van 09:00 tot 17:00 uur. Elke zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur is er ‘happy hour’. U kunt in het Grand Café ook met een gezelschap uw verjaardag of een andere gelegenheid vieren.

Tuin

Er is een prachtige tuin met volière . De tuin biedt ook mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de zon.

Fietslabyrinth

Weer of geen weer, u kunt altijd op de fiets stappen met onze interactieve fietsroute. Gebruikmakend van een scherm en hometrainer fietst u rond in Amersfoort en wellicht zelfs door uw oude woonwijk. Ook Parijs of New York behoren tot de mogelijke digitale bestemmingen.

U kunt bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis ook gebruik maken van een pedicure, was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist ouderengeneeskunde werkt samen met onderstaande behandelaren en therapeuten. Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen en bieden u passende begeleiding. Ook ontvangt u tandzorg van Omnios. Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorger van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis: Kitty Adrichem.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie

St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis heeft negen woongroepen voor mensen met dementie. Elke groep heeft twaalf bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen en te begeleiden. Er wordt gezamenlijk gegeten. De servicemedewerker verzorgt, soms samen met een vrijwilliger, de maaltijden. U kunt zelf kiezen of u ’s middag of ’s avonds warm wilt eten. Als u wilt, wordt het ontbijt geserveerd op uw kamer. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en woonkeuken die sfeervol zijn ingericht. Daar kunnen, onder begeleiding, bijvoorbeeld spelletjes worden gedaan of de krant wordt voorgelezen. Vrijwilligers ondernemen met u activiteiten die u graag wilt doen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed, kledingkast en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Per woongroep hebben sommige kamers eigen sanitair en er zijn kamers waarbij een badkamer door twee bewoners wordt gedeeld.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Creatief!

01 augustus St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Maandag van 10.30 - 11.30 uur in de Welzijnsruimte en het atrium

Bingo!

01 augustus St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Maandag van 14.00 - 15.00 uur in het Grand Café

Zingen & Swingen met Truus en Cees

02 augustus St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Dinsdag van 10.30 - 11.30 uur in het Grand Café

Spelletjesmiddag voor iedereen

26 juli St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Dinsdag van 14.30 - 16.00 uur in het Grand Café

In het Grand Café worden diverse spelletjes gespeeld. Iedereen is welkom!

Lees meer

Bordspelen

27 juli St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Elke woensdag van 10.00 - 11.00 uur in de Welzijnsruimte (volgens lijst)

Fit bij de Koffie

27 september St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Donderdag van 10.15 - 11.00 uur in ruimte D.20 (op uitnodiging)

Pianomuziek met Ron

28 juli St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Donderdag van 10.30 - 11.30 uur in het Grand Café

Wandelen in Amersfoort

29 juli St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Vrijdag van 09.45 - 11.30 uur (op uitnodiging)

Kerkdienst voor iedereen

27 september St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort Zondag van 10.30 - 11.15 uur in het Grand Café

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis kunt u denken aan één op één activiteiten om te zorgen dat bewoners uit hun isolement komen en minder eenzaam zijn, als ze dat willen. Vertellen wat er in de wereld gebeurt door samen de krant te lezen of een stukje ontspanning te bieden door met meerdere bewoners naar klassieke muziek te luisteren of een filmpje te kijken. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Wandelvrijwilliger individueel

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 2 uur per keer
Lees meer

Kook vrijwilliger Lekker eten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Maatje aandacht

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Gezelschaps vrijwilliger aandacht geven

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort
Lees meer

Begeleider spelmiddag Begeleiding

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 1 - 4 uur p/w,
Lees meer

Tuinvrijwilliger Buiten

St Elisabeth Verpleeg en Gasthuis, Amersfoort 16 - 20 uur p/w,
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren mantelzorgers of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bekijk hier het jaarverslag van de Clientenraad St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis 2022