Welkom op locatie: Nijenstede

Praktische informatie

Nijenstede, Amersfoort
Zorgprofielen: 4, 5, 6, 7, 10 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Gezelligheid en een bedrijvige sfeer. Dat is wat u ervaart als u bij Nijenstede binnenstapt. Een mooi contrast met de ligging. De locatie bevindt zich tegenover Park Randenbroek: een uniek stukje groen midden in Amersfoort. Winkelcentrum Euterpeplein is nabij en dat maakt het mogelijk om er regelmatig op uit te gaan, zoals voor een boodschap of een kop koffie.

Er is veel aandacht voor persoonlijk contact tussen medewerkers en bewoners. Zo ook voor de verbinding tussen bewoners onderling. Dat zorgt voor bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken met een lach en een traan.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Restaurant ‘Onder de Linde’

Restaurant ‘Onder de Linde’ is een echte ontmoetingsplek. U kunt hier drie keer per dag eten, maar dat kan uiteraard ook in uw eigen appartement of in één van de huiskamers. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom om, tegen een kleine vergoeding, aan te schuiven. Meldt dit van te voren bij het restaurant.

Op verschillende momenten per dag worden er koffie en andere drankjes in het restaurant geserveerd. Vrijdagmiddag is er ‘een borreluurtje’. Ook omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Nijenstede beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering verzorgen.

Kapsalon

Kapster Natalia staat op meerdere dagdelen per week voor u klaar. Wilt u een afspraak maken? Bel dan 033 – 46 96 576.

Pedicure

Aan iedere afdeling is een pedicure verbonden die periodiek bij de bewoners langskomt of in overleg met de zorgmedewerkers een pedicurebehandeling geeft.

Fitnessruimte

In Nijenstede is een fitnessruimte waar u gebruik van kunt maken. Wel moet u dan met minimaal twee personen zijn, in verband met uw eigen veiligheid.

Bibliotheek

Met ingang van 1 januari 2023 is de Bibliotheek van Nijenstede geen onderdeel meer zijn van de Eemlandbibliotheek in Amersfoort. Vanaf deze datum hebben wij een doorstart gemaakt met een ‘eigen’ bibliotheek in De Tuinkamer voor de bewoners van Nijenstede. Omdat de bibliotheek voor de bewoners is hebben wij de nieuwe boekencollectie ook samen met de bewoners samengesteld.

De bibliotheek is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 10.00-11.30 uur in de Tuinkamer.

U kunt bij Nijenstede ook gebruik maken van onze wasverzorging, klussendienst, kledingreparatieservice en het wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Nijenstede komt wonen heeft – afhankelijk van uw zorgbehoefte – uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg.

Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden

Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Nijenstede, Leo Houweling.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze grootschalige woongroepen. Daar heeft u een eigen appartement die bestaat uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. Er zijn appartementen waar u samen kunt wonen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. Deze appartementen hebben een aparte slaapkamer. Medewerkers van het zorgteam zijn 24 uur per dag beschikbaar. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan bent u welkom in een van onze huiskamers. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden. U kunt zelf uw dagprogramma invullen. Uiteraard bent u welkom bij de activiteiten die we organiseren.

Kleinschalige besloten woongroepen voor ouderen met dementie

Nijenstede heeft drie besloten woongroepen voor ouderen met dementie. Hier woont u samen met negen tot twaalf bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wil doen. Gezamenlijk eten we. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar vinden dagelijks activiteiten plaats, zoals zingen en de krant lezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis. Alle kamers op de PG-afdelingen hebben een eigen badkamer.

Kleinschalige woongroepen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Nijenstede biedt professionele zorg en ondersteuning voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in twee kleinschalige woongroepen; De Horizon en Sfinx. Deze groepen sluiten zoveel mogelijk aan bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Naast contact met leeftijd- en lotgenoten, worden er in de woongroepen passende activiteiten aangeboden. Woongroep De Horizon is bevindt zich in een apart gebouw op korte loopafstand van Nijenstede. Daar woont u samen met vijftien bewoners die, net als u, een lichamelijk handicap beperking hebben. Alle bewoners van de De Horizon vullen hun dag zinvol in door middel van passende activiteiten. Bij De Sfinx woont u samen met dertien andere bewoners. Het merendeel van de mensen hier is wat ouder dan de bewoners van De Horizon.

 

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Inloop Tuinkamer

19 juli Nijenstede, Amersfoort 10:00 - 16:00

Vanaf 13 mei is er bij Nijenstede de mogelijkheid om van maandag tot en met vrijdag binnen te lopen in de inloop Tuinkamer. Hier zal een gastheer/vrouw klaarstaan om u te ontvangen. Het is een ontmoetingsruimte voor senioren.

Handverzorging

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Bij Nijenstede kunnen bewoners hen handen laten verzorgen door enkele vrijwilligers. Deze vrijwilligers komen op de afdelingen en zorgen dan voor handverzorging. Dit kan het lakken of vijlen van de nagels zijn, of bijvoorbeeld een handmassage.

Klaverjassen

19 juli Nijenstede, Amersfoort 19.00 - 20.30

Elke donderdagavond kunnen de bewoners gezellig met elkaar klaverjassen. Dit gebeurd in het Restaurant onder de Linde.

Filmavond

19 juli Nijenstede, Amersfoort 19.00 - 21.00

Er is elke week een filmavond. De bewoners mogen zelf een film uitkiezen die ze vervolgens met een aantal medebewoners op een groot scherm kunnen kijken. Tijdens de film krijgen ze wat lekkers en wat te drinken aangeboden.

Sport en spel

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Nijenstede biedt een aantal sport en spel activiteiten aan. Dit gebeurt op de woongroepen voor niet aan geboren hersenletsel en ouderen met dementie. Van tafeltennis, naar sjoelen, naar dansen tijdens een stille disco, er gebeurt van alles!

Muziekactiviteiten

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Nijenstede biedt verschillende muzikale activiteiten aan. Zo komt er een drietal aan zangers en zangeressen op de donderdagavond zingen op de afdeling de Woongaard. Daarnaast is er elke vrijdagochtend een muziekactiviteit. Dit kan verschillen van een muziekbingo, naar een muziekquiz of gezellig liedjes meezingen.

Bakken met Maartje en het Theekransje

19 juli Nijenstede, Amersfoort 10:00 tot 11:30 en 15:00 tot 16:30 uur

Elke donderdag ochtend word er samen met vrijwilliger Maartje wat lekkers gebakken. Van een taart, naar koekjes naar gevuld speculaas, alles is mogelijk! In de middag is er dan een mogelijkheid om dit te proeven tijdens het Theekransje.

Vrijdagmiddagborrel

19 juli Nijenstede, Amersfoort 15:00 tot 16:30 uur

In de even weken is er een vrijdagmiddagborrel. Er is dan een mogelijkheid voor de bewoners om onder het genot van een hapje en drankje gezellig bij elkaar te komen.

Mannenclub op woensdag

19 juli Nijenstede, Amersfoort Elke woensdag 10.30 tot 11.30

Een keer in de week is er een mannenclub. Bij deze club komen de mannen uit Nijenstede bij elkaar voor echte mannenpraat.

Kerkdienst

19 juli Nijenstede, Amersfoort Elke Zondag 10:00 - 11:30

De dienst wordt gehouden in de Andreas Kapel.

Geestelijke verzorging

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Onze geestelijk verzorger Leo Houweling verzorgt, naast één op één bezoeken, ook groeps-bijeenkomsten. Hierin is aandacht voor de bijbel, maar ook voor levensvragen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Groeps activiteiten

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

De hele week door worden er in kleine groepen verschillende activiteiten georganiseerd. Van sjoelen, naar schaken, naar bridgen tot creatief bezig zijn en alles daartussenin. Het aanbod wordt elke week gecommuniceerd via het activiteiten programma, deze kunt u in de centrale hal vinden en in de liften.

Wandelen met bewoners

19 juli Nijenstede, Amersfoort Hele dag

Elke week wordt er op meerdere momenten met bewoners gewandeld door vrijwilligers. Zowel in groepsverband als individueel. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Team Welzijn.

Bloemenman Jan

19 juli Nijenstede, Amersfoort Elke maandag 12:00 tot 13:30 in de even weken.

Jan staat voor u klaar in de centrale hal met een mooi bloemenassortiment.

Koffie uurtje

19 juli Nijenstede, Amersfoort Elke doordeweekse ochtend van 10:00 tot 11:00

In ons restaurant is er altijd iemand aanwezig om u op te vangen voor een kopje koffie of thee.
Samen met andere bewoners kunt u genieten van de gezelligheid en aandacht voor elkaar. Regelmatig voegt een vrijwilliger zich toe aan de gezelligheid voor een goed gesprek.

Bibliotheek

19 juli Nijenstede, Amersfoort ma-wo en vrijdag ochtend van 10:00 tot 11:30

Drie keer per week zijn er vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig om u te helpen met het uitzoeken van een nieuw boek en de oude te retourneren. Ook beschikt de bibliotheek over boeken met een groter letter type om gemakkelijker te kunnen lezen.

Stoelgym op de afdelingen

19 juli Nijenstede, Amersfoort Iedere dinsdag en donderdag

Op onze afdelingen wordt regelmatig gezorgd voor de nodige fysieke inspanningen. Een goede sfeer en gezelligheid gaan hiermee samen! Tijden zijn te vinden op de overzichten van de betreffende afdelingen.

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Nijenstede is een grote club vrijwilligers actief. Van jong tot oud. Ze komen bij ons om de unieke mensen die bij ons wonen te ontmoeten. Het draait vooral om één op één contact of kleine momenten van plezier, door samen een wandeling te maken of een kop koffie te drinken.
Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Nijenstede te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Ondersteuning bij de vrijdagmiddagborrel Gezelligheid, muziek, kletsen

Nijenstede, Amersfoort 2x per maand, 2 uur
Lees meer

Hulp bij de creatieve ochtend! Creatief, gezelligheid, amusement

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Ondersteuning bij Koersbal! Sportief, gezelligheid

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 2 uur
Lees meer

Gezelligheid bij niet-aangeboren-hersenletselafdeling in het weekend! Gezelligheid en praatje maken

Nijenstede, Amersfoort 1x in de week, 1,5 uur
Lees meer

Oproepvrijwilliger Amusement

Nijenstede, Amersfoort 1x per maand, 1,5 uur per keer
Lees meer

Naar de markt! Gezelligheid, sociaal

Nijenstede, Amersfoort Vrijdagochtend, 1,5 uur
Lees meer

1 op 1 Bezoeken Sociaal, gezellig

Nijenstede, Amersfoort 1x per week, 1,5 uur per keer
Lees meer

Coördinator Exposities Nijenstede Kunst, organiseren

Nijenstede, Amersfoort 1 x in de 2 maanden,
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Nijenstede kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. Maak kennis met de leden van de Cliëntenraad en het werk dat zij doen, klik hier voor meer informatie. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wil leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Nijenstede.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Nijenstede. Vanaf hier sta je direct tegenover woonzorgcentrum Nijenstede. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Heiligenbergerweg 84, 3816 AM Amersfoort. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken. Gezien de geringe beschikbaarheid van parkeerplaatsen, stimuleren wij het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum Nijenstede!