Woonzorg voor mensen met Niet aangeboren hersenletsel

Woonzorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

Woonzorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

Niet aangeboren hersenletsel kan door allerlei oorzaken gedurende uw leven zijn ontstaan. Bijvoorbeeld door een (verkeers)ongeval, tumor, hersenbloeding of –ontsteking. Heeft u niet aangeboren hersenletsel en is thuis wonen voor u niet meer mogelijk? Dan biedt Nijenstede professionele zorg en ondersteuning in twee kleinschalige woongroepen; De Horizon en Sfinx. Deze groepen sluiten zoveel mogelijk aan bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Naast contact met leeftijd- en lotgenoten, worden er in de woongroepen passende activiteiten aangeboden. Wij zijn ons bewust dat het een ingrijpende stap is om bij ons te komen wonen. Onze medewerkers ondersteunen u en uw dierbaren bij het verwerken van deze stap en adviseren en helpen bij het nemen van deze en andere moeilijke beslissingen.

Woongroep De Horizon

Woongroep De Horizon bevindt zich in een apart gebouw op korte loopafstand van Nijenstede. Daar woont u samen met vijftien bewoners die, net als u, een lichamelijk beperking hebben. De Horizon heeft twee gemeenschappelijke huiskamers met woonkeuken die sfeervol zijn ingericht. Elke dag wordt er vers gekookt en samen gegeten. Als u wilt kunt u daarbij helpen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor een gevoel van thuis. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Op andere kamers deelt u de douche met (een) andere bewoner(s).

Alle bewoners van De Horizon vullen hun dag zinvol in door middel van passende activiteiten. Een aantal mensen gaat één of meerdere dagdelen naar activiteitencentrum de Boogh of een zorgboerderij in Amersfoort. Er zijn ook bewoners die vrijwilligerswerk doen op Nijenstede. We kijken welke dagbesteding het beste bij u past en geven daar samen invulling aan.

Contactgegevens

Randenbroekerweg 117, 3816 BG Amersfoort
T: (033) 469 65 80
E: horizon1@beweging3.nl

Woongroep Sfinx

De Sfinx bevindt zich binnen de locatie Nijenstede. Daar woont u samen met dertien andere bewoners. Het merendeel van de mensen hier is wat ouder dan de bewoners van De Horizon. Hier heeft u een eigen appartement dat bestaat uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikt over persoonsalarmering. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. De groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar, of in het restaurant, kan gezamenlijk gegeten worden. Als u dat wilt, kunt u ook in uw eigen appartement eten. U kunt zelf uw dagprogramma invullen. Uiteraard bent u welkom bij de activiteiten die hier of binnen Nijenstede worden aangeboden.

Deskundige zorgmedewerkers

Zowel bij De Horizon als De Sfinx is een vast team van deskundige zorgmedewerkers overdag en ’s avonds aanwezig om u te verzorgen en te ondersteunen bij datgene wat u nodig heeft. ’s Nachts is zorg in te roepen via persoonsalarmering. Op beide groepen kunnen vrijwilligers samen met u activiteiten ondernemen die u fijn vindt. Uw ritme, wensen en de manier waarop u benaderd wilt worden zijn daarbij leidend.

Verantwoordelijkheid over de medische zorg

Afhankelijk van uw zorgbehoefte heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden. Dit geldt voor alle bewoners van De Horizon en voor een deel van de mensen van De Sfinx. Voor het andere deel van De Sfinx-bewoners loopt de zorg via de specialist. De behandelaren van Beweging 3.0. zijn beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. Uw contactpersoon, de eerstverantwoordelijke medewerker, legt de afspraken die u met ons maakt over de behandeling en begeleiding vast in het zorgleefplan, dat dagelijks als uitgangpunt geldt bij het verlenen van de zorg.