Gespecialiseerde zorg bij neurologische aandoeningen

Gespecialiseerde zorg bij neurologische aandoeningen

Gespecialiseerde zorg bij neurologische aandoeningen

Als u een (chronische) neurologische aandoening heeft, roept dit wellicht veel vragen en zorgen bij u op. Of bij de mensen in uw omgeving. Voorbeelden van neurologische aandoeningen zijn MS (multiple sclerose), de ziekte van Parkinson, CVA (een beroerte), ALS (amyotrofische lateraal sclerose), NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en epilepsie. Misschien heeft u door uw aandoening problemen met uw concentratie en geheugen. Het kan ook zijn dat uw gedrag verandert. Of u ervaart diverse (fysieke) klachten als gevolg van de progressie van uw aandoening. Het hebben van een neurologische aandoening heeft veel impact, voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Vaak kost het veel energie om het dagelijks leven weer op te pakken en in te vullen. Gespecialiseerde verpleegkundigen van Beweging 3.0 kunnen u daarbij helpen.

Wat doet de gespecialiseerde verpleegkundige neurologie voor u?

De gespecialiseerde verpleegkundige neurologie komt bij u thuis, of op een andere locatie, om te bespreken waar u tegenaan loopt. Bijvoorbeeld nadat de revalidatie is afgesloten of op een moment dat u (nieuwe) beperkingen ervaart ten gevolge van uw aandoening. Daarbij sluit ze aan bij wat u nodig heeft. Ze inventariseert met u de klachten die u ervaart en geeft informatie over de aandoening.
Tevens adviseert ze u hoe u daarmee, en de gevolgen daarvan, kunt omgaan. Wat is voor u nog wel haalbaar? Hoe gaat u bijvoorbeeld om met vermoeidheid, pijn, incontinentie, veranderend gedrag en de verwerking van wat u is overkomen? Samen stelt u doelen op om naartoe te werken. Als u dat wilt kan ze u begeleiden of, in overleg met uw huisarts, aanvullende zorg inschakelen en coördineren. Denk aan wijkverpleging of fysiotherapie gespecialiseerd in neurologische aandoeningen, maar ook aan vrijwilligers en mantelzorgers.

Vergoeding en afspraak maken

Wenst u een afspraak met één van onze gespecialiseerde verpleegkundigen neurologie? Neem dan vrijblijvend contact op via neurologie@beweging3.nl of bel naar 085 070 71 62. U kunt ook het terugbelformulier invullen.

Voor de zorg en begeleiding van de gespecialiseerde verpleegkundige neurologie heeft u geen verwijzing of indicatie nodig. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed uit de basisverzekering. Heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg? Dan worden de kosten betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg. In sommige gevallen kunt u ook een vergoeding krijgen via een Persoonsgebonden budget (Pgb).

Bel mij terug