Welkom op locatie: Monseigneur Blom

Praktische informatie

Mgr Blom, Amersfoort
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Appartementen - individueel

In Monseigneur Blom is de sfeer van het voormalig klooster nog altijd voelbaar. Het gebouw straalt kalmte en warmte uit en is gelegen op een prachtig terrein.

Het woonzorgcentrum wordt omringd door een parkachtige tuin, aan de rand van het bos. Een fijne, rustige omgeving. Tegelijkertijd zorgen de diverse activiteiten en de aandacht die er voor elkaar is voor de nodige dynamiek. Ook de kleine groep inwonende studenten van de Evangelische Hogeschool brengt reuring met zich mee.

Mgr. Blom heeft een katholieke identiteit. Het voormalig klooster is opgericht door de Congregatie Zusters van Sint Jozef. Er woont nog altijd een aantal zuster in Mgr. Blom. Iedereen mag zich hier thuis voelen. Wel wordt verwacht dat men respectvol omgaat met de levensbeschouwing en leefwijze van de religieuze bewoners.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Restaurant

Het restaurant is het centrale ontmoetingspunt van Monseigneur Blom en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Om 10.00 uur en 15.30 uur schenken we koffie en thee.

De keukenbrigade zorgt elke dag voor een heerlijke maaltijd. Het diner wordt geserveerd tussen 12.30 en 13.30 uur en van 17.30 tot 18.00 uur kunt u hier uw broodmaaltijd eten. Heeft u hulp nodig? Dan zorgen we dat er iemand bij u komt zitten.

Familie en vrienden zijn welkom om, tegen een kleine vergoeding, aan te schuiven. Geef dit van te voren even door aan de medewerkers van het restaurant.

Het ontbijt gebruikt u in uw eigen appartement.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Monseigneur Blom beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering voor u verzorgen.

Tuin

Bij Monseigneur Blom vindt u een prachtige parktuin met een grote vijver. Daar kunt u rondwandelen en lekker buiten zitten.

Kapsalon

Op woensdag en donderdag om 13.00 uur komt de kapper in Monseigneur Blom. U kunt zelf een afspraak maken.

Kapel

Iedere dag om 12.00 uur en zaterdagavond om 18.30 uur is er een viering in de kapel van de zusters. Alle bewoners zijn welkom.

Bibliotheek

De mini-bieb bevindt zich op de tweede verdieping waar u boeken kunt lenen. Er staan familieromans, literaire toppers, detectives, religieuze literatuur en geschiedenisboeken. Daarnaast hebben we ook kijk- en luisterboeken, grootletterboeken en voorleesverhalen. U kunt daar boeken lenen en inbrengen.

Wegwijzer

U kunt bij Monseigneur Blom ook gebruik maken van onze was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u bij Monseigneur Blom komt wonen heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Dit is afhankelijk van uw zorgbehoefte.

Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden.

Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Geestelijk verzorger: Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Monseigneur Blom: Gemma van Kesteren > gemma.vankesteren@beweging3.nl

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten en een passende indicatie? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze 67 appartementen. Deze ruime woningen met balkon bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met koelkast is aanwezig. Een warmhoudplaatje is aan te vragen. Uw appartement mag u naar eigen smaak inrichten. In de appartementen kunt u alleen wonen of samen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. 24 uur per dag is er zorg aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan kunt u medebewoners ontmoeten in een van onze huiskamers of in het restaurant. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden. Bewoners met beginnende dementie kunnen in een vaste, kleine groep een aangepast dagprogramma volgen in een daarvoor ingerichte prikkelarme huiskamer.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Week activiteiten

15 november Mgr Blom, Amersfoort Hele dag Lees meer

Creatief

28 januari Mgr Blom, Amersfoort 10:00 - 12:00

Activiteitenruimte

Teken- en schilderclub

29 januari Mgr Blom, Amersfoort 10:00 - 12:00

Activiteitenruimte

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Monseigneur Blom kunt u als vrijwilligers onze bewoners op allerlei manieren een glimlach bezorgen. Denk aan de begeleiding bij ziekenhuisbezoek of het doen van boodschappen. Ook is er ruimte voor leuk dingen. Wekelijks zijn er vaste activiteiten, zoals bingo en koersbal. Af en toe worden er uitstapjes georganiseerd. We zijn een veel geziene gast bij de dierentuin gelegen tegenover ons woonzorgcentrum. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Monseigneur Blom te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

2e coördinator Mgr. Blom Express

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Kapelvrijwilliger gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Talent gezocht Socials Social media bijhouden voor de locatie Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort in overleg, 2
Lees meer

Digitale expert gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Ondersteuning gezocht voor de koffie tafel Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Gastvrouw gezocht ….

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Kook vrijwilliger gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Wandelaars gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Maatjes gezocht voor bewoners van Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Ontmoetingen verzorgen voor ouderen?

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Wij zoeken met regelmaat vrijwilligers. Gevarieerd

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Monseigneur Blom kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bekijk hier het jaarverslag 2019 van Mgr Blom.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Monseigneur Blom.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Dierenpark Amersfoort. Vanaf hier is het ongeveer 2 minuten lopen naar woonzorgcentrum Monseigneur Blom. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Barchman Wuytierslaan 55, 3819 AB Amersfoort. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u uitsluitend tijdens uw bezoek gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum Monseigneur Blom!