Welkom op locatie: Monseigneur Blom

Praktische informatie

Mgr Blom, Amersfoort
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Appartementen - individueel

Een thuis voor iedereen

Bij Monseigneur Blom voel je nog steeds die fijne sfeer van het oude klooster dat het vroeger was. Het gebouw straalt rust en warmte uit en staat op een prachtig terrein aan de rand van het bos.

Mgr. Blom is katholiek en is vroeger opgericht door de Zusters van Sint Jozef. Tot op de dag van vandaag wonen er nog enkele zusters. Iedereen is welkom en mag zich hier thuis voelen. We gaan respectvol om met de levensbeschouwing en leefwijze van iedereen die hier woont en werkt.

U houdt zelf de regie

Bij ons draait het om naar elkaar omzien, samenwerken en zoveel mogelijk dingen zelf kunnen blijven doen. U maakt uw eigen keuzes in hoe u wilt wonen en hoe u uw dag besteedt. Zo blijft uw leven betekenisvol en prettig. En behoudt u ook ná uw verhuizing naar het woonzorgcentrum zelf de regie.

Activiteiten en gezelligheid

Met allerlei leuke activiteiten zorgen we voor gezelligheid en hebben we oprechte aandacht voor elkaar. De activiteiten en evenementen zijn zo gevarieerd mogelijk. Van lezingen, optredens tot kledingverkoop. Zo zit er altijd wel iets tussen dat u aanspreekt. U heeft ook de mogelijkheid om samen met uw naasten iets te organiseren in één van de buurtkamers.

Ook de inwonende studenten van de Evangelische Hogeschool zorgen voor extra sfeer en reuring.

Faciliteiten

Grand café

Het Grand Café is een gezellig ontmoetingspunt voor bewoners en bezoekers. Het is elke dag open van 8.00 tot 20.00 uur. Tussen 12.00 uur en 13.45 uur serveren we er de lunch. En tussen 16.45 uur en 18.30 uur de warme maaltijd.

Naast onze ruime aanbod van eten en drinken kunt u hier ook van gebak, koek of een borrelgarnituur genieten. Onze soep van de dag serveren wij tussen 12.00 uur en 15.30 uur.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt gebruik maken van het Grand Café. De teamleider van het Grand Café vertelt u hier graag meer over. Goed om vooraf te weten: het Grand Café blijft altijd toegankelijk voor de bewoners van Monseigneur Blom en is dus niet exclusief af te huren.

De buurtkamer Weversingel is op een aantal momenten per week te reserveren tegen een kleine vergoeding. Wilt u hier plaatsnemen om bijvoorbeeld een verjaardag te vieren? Vraag dan ook hier aan onze chef kok of teamleider van het Grand Café naar de mogelijkheden.

Tuin

Bij Monseigneur Blom vindt u een prachtige parktuin met een grote vijver. Daar kunt u rondwandelen en lekker buiten zitten.

Kapper

Onze kapsalon is elke woensdag- en donderdagmiddag geopend. U kunt zelf een afspraak maken. Hiervoor neemt u contact op met Helma Davelaar. Haar telefoon nummer is 06- 11060895.

Het is ook mogelijk om zelf via Leef 3.0 een kapster te benaderen die u in uw eigen appartement kan komen knippen.

Kapel

Iedere zaterdagmiddag om 15.00 uur is er in de kapel een kerkdienst met een katholiek karakter. Iedereen is van harte welkom om deze diensten bij te wonen. Daarnaast doen de zusters, die nog in Mgr. Blom wonen, elke dag om 11.30 uur hun middaggebed.

Door het jaar heen zijn er verschillende feestdagen van de zusters die met een kerkdienst worden opgeluisterd. Ook daarbij is iedereen van harte uitgenodigd.

Bibliotheek

Op de tweede verdieping vindt u onze mini-bieb. Daar staan familieromans, literaire toppers, detectives, religieuze literatuur en geschiedenisboeken. Ook hebben we kijk- en luisterboeken, grootletterboeken en voorleesverhalen. U kunt boeken lenen en zelf inbrengen.

U kunt bij Monseigneur Blom ook gebruik maken van onze was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u bij Monseigneur Blom komt wonen heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Dit is afhankelijk van uw zorgbehoefte.

Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden.

Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Geestelijk verzorger: Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Monseigneur Blom: Gemma van Kesteren > gemma.vankesteren@beweging3.nl

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Zelfstandigheid met ruimte voor ontmoeting

Mgr. Blom beschikt over 73 appartementen voor bewoners die verzorging of begeleiding nodig hebben. U woont zelfstandig en heeft veel mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. U kiest zelf of u op uw eigen appartement, in het Grand Café, of in één van de buurtkamers eet.

De appartementen

De appartementen zijn ruim. Het merendeel heeft een rolstoel toegankelijke badkamer. Alle appartementen hebben een balkon. Er is een keukenblok met koelkast aanwezig. Uw eigen appartement kunt u volledig naar uw eigen smaak inrichten.

Open setting

Niet alleen de sfeer in Mgr. is open. Ook de deuren van het gebouw staan open. Wilt u gebruik maken van één van de buurtkamers? Of gaat u liever een frisse neus halen in de binnentuin of in de parkachtige tuin? Het kan allemaal, u maakt daarin uw eigen keuzes.

Woongroep voor mensen met dementie

Voor bewoners die te maken hebben met beginnende dementie, is er een vaste kleine groep met een dagprogramma. De huiskamer van deze woongroep heeft een eigen prikkelarme huiskamer.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Week activiteiten

15 november Mgr Blom, Amersfoort Hele dag Lees meer

Creatief

28 januari Mgr Blom, Amersfoort 10:00 - 12:00

Activiteitenruimte

Teken- en schilderclub

29 januari Mgr Blom, Amersfoort 10:00 - 12:00

Activiteitenruimte

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij Monseigneur Blom kunt u als vrijwilligers onze bewoners op allerlei manieren een glimlach bezorgen. Denk aan de begeleiding bij ziekenhuisbezoek of het doen van boodschappen. Ook is er ruimte voor leuk dingen. Wekelijks zijn er vaste activiteiten, zoals bingo en koersbal.

Af en toe worden er uitstapjes georganiseerd. We zijn een veel geziene gast bij de dierentuin gelegen tegenover ons woonzorgcentrum. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Monseigneur Blom te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Enthousiaste lezers gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Coördinator Mgr.Blom Express

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Wandelaars gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Coördinator Fietsexpress

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Kapelvrijwilliger gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Talent gezocht Socials Social media bijhouden voor de locatie Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort in overleg, 2
Lees meer

Digitale expert gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Gastvrouw Grand Café

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Kook vrijwilliger gezocht

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Maatjes gezocht voor bewoners van Mgr. Blom

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Wij zoeken met regelmaat vrijwilligers. Gevarieerd

Mgr Blom, Amersfoort
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Monseigneur Blom kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bekijk hier het jaarverslag 2019 van Mgr Blom.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Monseigneur Blom.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Dierenpark Amersfoort. Vanaf hier is het ongeveer 2 minuten lopen naar woonzorgcentrum Monseigneur Blom. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Barchman Wuytierslaan 55, 3819 AB Amersfoort. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u uitsluitend tijdens uw bezoek gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum Monseigneur Blom!