Welkom op locatie: 't Hamersveld

Praktische informatie

’t Hamersveld, Leusden
Zorgprofielen: 4, 6 Plan een bezoek in
  • Appartementen - individueel
  • Appartementen - partner

Een levendige en open sfeer. Dat is wat u in ’t Hamersveld vindt. Nabij winkelcentrum De Biezenkamp, de kerk en de markt staat dit woonzorgcentrum middenin het bruisende stuk van Leusden. Dat maakt het mogelijk om er regelmatig op uit te gaan, zoals voor een boodschap of een kop koffie. U heeft bij ons uw eigen plek, met professionele zorg op de achtergrond. Het gebouw is van alle gemakken voorzien en biedt diverse ruimtes om samen te komen. Dat zorgt voor gezelligheid en bijzondere ontmoetingen. Zoals tussen de bewoners en kinderen van de buurtschool, die wekelijks op bezoek komen. Ook familie en vrienden zijn altijd welkom.

Faciliteiten

De Orangerie

Restaurant en Grand Café De Orangerie is het centrale ontmoetingspunt van ‘t Hamersveld. Hier kunt u rustig de krant lezen, een kop koffie drinken, borrelen of meedoen met een activiteit. De lunch wordt geserveerd tussen 12.00 en 13.30 uur en van 17.00 tot 18.15 uur kunt u hier avondeten. Ook omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Reserveerbare ruimtes

Heeft u iets te vieren? ’t Hamersveld beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheid. Wij kunnen de catering voor u verzorgen.

Binnentuin

Bij ’t Hamersveld is een prachtige tuin. Daar is ook een jeu-de-boulesbaan aanwezig. In de tuin kunt u wandelen, buiten zitten op de comfortabele tuinstoelen en – als u groene vingers heeft – aan de doetafel kruiden en bloemen kweken.

Kapsalon

Elke dinsdag van 9.00 tot 17.00 komt de kapper op ‘t Hamersveld . U kunt zelf een afspraak maken.

Bibliotheek

Bij De Orangerie en in Het Koetshuis vindt u een grote verzameling boeken, waaronder een collectie grootletterboeken. U kunt deze gratis lenen. Dat hoeft u niet te registreren en er is geen uitleentermijn. Wij vragen u enkel de boeken na gebruik weer in goede staat terug te brengen.

Voor advies over de boeken kan een bibliotheekvrijwilliger van de afdeling Welzijn hierbij helpen.

U kunt bij ’t Hamersveld ook gebruik maken van onze was- en kledingreparatieservice, klussendienst en het gratis wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in ’t Hamersveld komt wonen heeft uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen dokter ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden.

Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen (zie de symbolen). U ontvangt tandzorg en -behandeling van Omnios.

Geestelijk verzorger

Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van ’t Hamersveld: René Rosmolen.

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Wonen met zorg

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten en een passende indicatie? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze 70 appartementen. Deze ruime woningen zijn rolstoeltoegankelijk en bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met koelkast is aanwezig. Een warmhoudplaatje is aan te vragen. Uw appartement mag u naar eigen smaak inrichten. In de appartementen kunt u alleen wonen of samen, ook als uw partner geen zorg nodig heeft. De appartementen zijn verdeeld over vier etages. Elke etage heeft een eigen zorgteam. 24 uur per dag is er zorg aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan kunt u medebewoners ontmoeten in De Orangerie. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden. Enkele dagen per week kunt u ook terecht in onze huiskamer waar u dan ook de maaltijd kunt gebruiken.

Evenementen

Aankomend

31 mei

Koffieochtend met gebak in de tent

31 mei ’t Hamersveld, Leusden 9:30
31 mei

Roofvogelshow in- en rondom de tent

31 mei ’t Hamersveld, Leusden 14:00
07 jun

Wellnessochtend in de tent

07 juni ’t Hamersveld, Leusden 9:30

Terugkerende activiteiten

Activiteitenoverzicht week 50 – 2022

29 mei ’t Hamersveld, Leusden Hele dag Lees meer

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners en cliënten blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase. Bij ’t Hamersveld kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. In de Orangerie kunt u verschillende activiteiten mogelijk maken. Denk aan een spelletjesborrel, loterij of een creatieve activiteit. U ontmoet unieke mensen.

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij ‘t Hamersveld te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Gastvrouw/heer voor de koffietafel gezocht Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Sociale koffieschenkers gezocht Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Gastvrouw/heer gezocht voor de huiskamer Gezelligheid

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Sportieve vrijwilliger voor de duofiets gezocht Sportief

’t Hamersveld, Leusden
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad

De Cliëntenraad van ’t Hamersveld kijkt mee met de plannen van de organisatie en geeft hierover onafhankelijk advies. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de Cliëntenraad van ’t Hamersveld participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. In het jaarplan 2023 kunt u de aandachtspunten van de Cliëntenraad voor het komende jaar vinden.

Als u onderwerpen wilt voorleggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.