Welkom op locatie: Mariënburg

Praktische informatie

Mariënburg, Soest
Zorgprofielen: 5, 6, 7, 8 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - open
  • Appartementen - individueel

In verpleeghuis Mariënburg bieden we een warm thuis voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Dan gaat het om mensen met zwaar lichamelijke zorgvragen en om mensen met dementie. In het woonzorgcentrum zijn 75 mooie en lichte appartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over zeven woongroepen die elk gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken en een groot balkon . Op de begane grond is een tuin met afscheiding, waar alle bewoners toegang toe hebben. Het dagelijks leven vindt veelal in de gezamenlijke woonkamer plaats met een vast ritme en diverse activiteiten. Er wordt gezamenlijk gegeten en waar mogelijk doen we, samen met de bewoners, het huishouden. Familie en vrienden zijn altijd welkom.

Op de uniek en bijzonder mooi gelegen locatie in de wijk Soestdijk ligt het gastvrije en moderne verpleeghuis Mariënburg. De locatie bevindt zich midden in een parkachtige omgeving. Nabij liggen tevens de seniorencomplexen Mariënhorst en Mariënheuvel. In de directe omgeving vindt u een winkelstraat met pinautomaten, supermarkten, diverse speciaalzaken, de bushalte en op donderdag is er markt.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie Mariënburg misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Brasserie

Verpleeghuis Mariënburg heeft een centraal ontmoetingspunt in de brasserie. Hier kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Eten kunt u op de woongroep, maar u bent ook welkom in het restaurant. Familie, vrienden en omwonenden van Mariënheuvel en Marienhorst zijn ook welkom om aan te schuiven. Bij mooi weer is het terras open. Het restaurant is dagelijks open van 08.00 tot 20.00 uur.

Park met vijver

Direct achter Mariënburg is een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen en op een bankje kunt genieten van het uitzicht en de prachtige vijver.

SRV-wagen

Elke maandag- en donderdagochtend komt de SRV-wagen langs op het plein van Mariënburg. Voor de kleine dagelijkse boodschappen kunt u hier terecht.

Overige diensten

U kunt bij Mariënburg ook gebruik maken van onze wasverzorging, kledingreparatieservice, klussendienst en het wifi-netwerk.

Behandeling en begeleiding

Als u in verpleeghuis Mariënburg komt wonen neemt de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid voor de medische zorg over van uw huisarts. De specialist werkt samen met onderstaande behandelaren en therapeuten. Zij ondersteunen u bij alle zorgvragen. Tevens ontvangt u tandzorg en -behandeling van Omnios.

Geestelijk verzorger

Heeft u levensvragen die u met iemand wilt bespreken? Dan kunt u ook contact opnemen met de geestelijk verzorger van Mariënburg: René Rosmolen.

 

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie en fysieke problematiek
Is thuis wonen als gevolg van dementie of als gevolg van ernstige lichamelijke beperkingen voor u niet meer mogelijk? Dan biedt verpleeghuis Mariënburg ondersteuning, zorg en behandeling in kleinschalige woongroepen. Mensen komen in aanmerking voor wonen in deze kleinschalige woongroep indien zij een indicatie hebben van Zorgzwaartepakket 5 of hoger.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Er zijn nog geen terugkerende evenementen voor deze locatie gepland.

Voor vrijwilligers

Geluksmomentjes

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt de bewoners. Bij Mariënburg kunt u veel mensen een glimlach bezorgen. Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Mariënburg te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. De bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten. Neem contact op met onze coördinator vrijwilligers Lisa Wallbrink.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Vacature Cliëntenraadslid Mariënburg Meedenken, communicatie, beleid, welzijn, ouderen, medezeggenschap

Mariënburg, Soest 2x per maand, 4 uur per keer
Lees meer

Gezelligheid in de avond Gezelligheid geven

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De Mannenclub Gezelligheid welzijn

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De wandelclub Wandelen bewegen naar buiten

Mariënburg, Soest 1x per week, 2 uur
Lees meer

De voorlees club Voorlezen educatief welzijn

Mariënburg, Soest 1x per week , 2 uur
Lees meer

Huiskamer vrijwilliger Mariënburg Soest Gezelligheid geven

Mariënburg, Soest 4 uur per week
Lees meer

Cliëntenraad

De Cliëntenraad houdt uw belangen in het oog

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Mariënburg kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigt de Cliëntenraad uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen wilt inbrengen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van verpleeghuis Mariënburg.

Fietsroute
Ons verpleeghuis is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushalte is Nieuwerhoekplein. Vanaf hier is het ongeveer 2 minuten lopen naar verpleeghuis Mariënburg. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Burgemeester Grothestraat 80, 3761 CN Soest. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in verpleeghuis Mariënburg!