Welkom op locatie: St Joseph

Praktische informatie

St Joseph, Achterveld
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel

Kleinschalig woonzorgcentrum Sint Joseph in Achterveld maakt een belangrijk onderdeel uit van het dorp. Het ligt prachtig centraal met veel groen eromheen. Veel mensen uit Achterveld komen naar deze locatie om elkaar te ontmoeten en samen voor de bewoners activiteiten te organiseren, inclusief prins carnaval. Bij festiviteiten is het woonzorgcentrum altijd van de partij. Dit maakt dat Sint Joseph een open en huiselijke sfeer heeft waar iedereen zich welkom voelt. De locatie heeft een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is werken op onze mooie locatie misschien echt iets voor jou! Bekijk hier onze vacatures.

Faciliteiten

Restaurant De Snorrenhoef

In het restaurant kunt u terecht voor een kopje koffie of thee. Tussen de middag voor de broodmaaltijd en in de avond voor de warme maaltijd. Ook vinden hier verschillende activiteiten plaats.

Familie en vrienden zijn elke dag welkom in het restaurant, ook om aan te schuiven bij de maaltijden. Daarnaast kunnen omwonenden ook gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Biljart

Sint Joseph heeft een eigen biljartclub. Dagelijks wordt er een potje gebiljart.

Binnentuin

Rondom Sint Joseph is een grote parkachtige tuin waar u kunt wandelen. Er zijn kippen en bankjes waarop u lekker kunt zitten om te kijken wat er om u heen gebeurt. Af en toe komt de harmonie langs om een deuntje te spelen.

Kapsalon

De kapsalon is op dinsdag- en vrijdagochtend aanwezig. U kunt met de kapper zelf een afspraak maken.

Pedicure

In Sint Joseph is een pedicure aanwezig. U kunt met de pedicure zelf een afspraak maken.

Bibliotheek

Wekelijks komt de bibliotheek naar Sint Joseph. Met uw lidmaatschap van Bibliotheek Eemland kunt u boeken lenen en terug brengen in restaurant Snorrenhoef. Lukt dit niet, dan komt de bibliotheekkar naar uw appartement. De boekencollectie bestaat uit familieromans, literaire toppers, detectives, geschiedenisboeken en grootletterboeken.

U kunt bij Sint Joseph ook gebruik maken van onze klussendienst en het wifi-netwerk.

Behandeling en begeleiding

Als u in Sint Joseph komt wonen heeft – afhankelijk van uw zorgbehoefte – uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen arts ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden. Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze appartementen. Deze ruime woningen zijn rolstoeltoegankelijk en bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met koelkast is aanwezig, evenals een hoog-laagbed. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. 24 uur per dag is er zorg aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan kunt u medebewoners ontmoeten in restaurant De Snorrenhoef. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden.

Kleinschalige woongroep voor mensen met dementie

Sint Joseph heeft twee besloten woongroepen voor mensen met dementie. Daar woont u samen met gemiddeld acht andere bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wilt doen. Gezamenlijk eten we en doen we soms huishoudelijke klusjes. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar worden bijvoorbeeld, onder begeleiding, spelletjes gedaan of de krant gelezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Er zijn nog geen terugkerende evenementen voor deze locatie gepland.

Voor vrijwilligers

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase.

Bij Sint Joseph zijn veel vrienden van Achterveld actief. Regelmatig komen ze bij bewoners langs voor een spelletje rummikuppen, een kop koffie of een rondje op de duofiets. Af en toe maken zij ook grotere activiteiten mogelijk, zoals een uitje naar de dierentuin of het tuincentrum. Of ze halen de activiteiten naar ons woonzorgcentrum.

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Sint Joseph te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Sint Joseph zoekt bezoekvrijwilligers die goed kunnen enthousiasmeren

St Joseph, Achterveld
Lees meer

St. Joseph zoekt actieve vrijwilligers voor de broodmaaltijd, oproep

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Wandelvrijwilligers gezocht

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Maatjes met talent voor gezelligheid ondersteunen en gezelligheid

St Joseph, Achterveld 1 x per week, 1 - 2 uur per keer
Lees meer

Cliëntenraad

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Sint Joseph kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigen zij uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.

Bereikbaarheid

Hieronder vindt u informatie over de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Sint Joseph.

Fietsroute
Ons woonzorgcentrum is goed bereikbaar met de fiets, afhankelijk van uw vertrekpunt. Voor een handige fietsroute, plan uw reis eenvoudig via Google Maps. Wij hebben fietsenrekken waar uw fiets kan worden gestald.

Openbaar Vervoer
Reist u met het openbaar vervoer? De dichtsbijzijnde bushalte is Huize St. Joseph. Vanaf hier is het ongeveer 2 minuten lopen naar woonzorgcentrum Sint Joseph. Plan uw route met het openbaar vervoer via 9292.

Auto
Met de auto zijn we ook goed bereikbaar. Gebruik de onderstaande coördinaten voor uw navigatie: Hessenweg 218, 3791 PP Achterveld. Wij hebben een aantal parkeerplaatsen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We kijken ernaar uit u te verwelkomen in woonzorgcentrum Sint Joseph!