Welkom op locatie: St Joseph

Praktische informatie

St Joseph, Achterveld
Zorgprofielen: 4, 5, 6 Plan een bezoek in
  • Woongroepen - besloten
  • Appartementen - individueel

Kleinschalig woonzorgcentrum Sint Joseph in Achterveld maakt een belangrijk onderdeel uit van het dorp. Het ligt prachtig centraal met veel groen eromheen. Veel mensen uit Achterveld komen naar deze locatie om elkaar te ontmoeten en samen voor de bewoners activiteiten te organiseren, inclusief prins carnaval. Bij festiviteiten is het woonzorgcentrum altijd van de partij. Dit maakt dat Sint Joseph een open en huiselijke sfeer heeft waar iedereen zich welkom voelt. De locatie heeft een open identiteit met respect voor ieders geloof.

Faciliteiten

Restaurant De Snorrenhoef

In het restaurant kunt u ’s middags de warme maaltijd gebruiken terwijl u in de open keuken kunt zien hoe de koks aan het werk zijn. Af en toe bereiden zij een heerlijke snack voor bij de broodmaaltijd. Deze wordt om 17.00 uur geserveerd in het restaurant of in uw eigen appartement. Familie en vrienden zijn elke dag welkom om aan te schuiven. Maandelijks wordt een gezellig themadiner georganiseerd. Zin in een kop koffie of thee? Dan kunt u ook terecht in het restaurant. Ook omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant en meedoen aan activiteiten.

Biljart

Sint Joseph heeft een eigen biljartclub. ‘s Middags en ’s avonds wordt er regelmatig een potje gebiljart.

Binnentuin

Rondom Sint Joseph is een grote parkachtige tuin waar u kunt wandelen. Er zijn kippen en bankjes waarop u lekker kunt zitten om te kijken wat er om u heen gebeurt. Af en toe komt de harmonie langs om een deuntje te spelen.

Kapsalon

De kapsalon is op dinsdag- en vrijdagochtend aanwezig. U kunt met de kapper zelf een afspraak maken.

Pedicure

In Sint Joseph is een pedicure aanwezig. U kunt met de pedicure zelf een afspraak maken.

Bibliotheek

Wekelijks komt de bibliotheek naar Sint Joseph. Met uw lidmaatschap van Bibliotheek Eemland kunt u boeken lenen en terug brengen in restaurant Snorrenhoef. Lukt dit niet, dan komt de bibliotheekkar naar uw appartement. De boekencollectie bestaat uit familieromans, literaire toppers, detectives, geschiedenisboeken en grootletterboeken.

U kunt bij Sint Joseph ook gebruik maken van onze wasverzorging, kledingreparatieservice, klussendienst en het wifi-netwerk. Meer praktische info vindt u in onze Wegwijzer.

Behandeling en begeleiding

Als u in Sint Joseph komt wonen heeft – afhankelijk van uw zorgbehoefte – uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde de verantwoordelijkheid over de medische zorg. Is uw huisarts verantwoordelijk? Dan worden de zorgaanbieders via uw eigen arts ingezet. U kunt dan ook uw eigen tandarts aanhouden. Loopt de zorg via de specialist? Dan zijn onderstaande behandelaren en therapeuten beschikbaar voor ondersteuning of zorgvragen. U ontvangt dan ook tandzorg en behandeling van Omnios.

Welke zorg verlenen wij aan u

Woonvormen

Heeft u persoonlijke verzorging en ondersteuning nodig bij uw dagelijkse activiteiten? Dan komt u in aanmerking voor het wonen in één van onze appartementen. Deze ruime woningen zijn rolstoeltoegankelijk en bestaan uit een woon-slaapkamer met een douche, wastafel en toilet en beschikken over personenalarmering. Een keukenblok met koelkast is aanwezig, evenals een hoog-laagbed. Uw appartement mag u naar eigen smaak stofferen en inrichten. 24 uur per dag is er zorg aanwezig. Heeft u behoefte aan aanspraak? Dan kunt u medebewoners ontmoeten in restaurant De Snorrenhoef. Daar kan ook gezamenlijk gegeten worden.

Kleinschalige woongroep voor mensen met dementie

Sint Joseph heeft twee besloten woongroepen voor mensen met dementie. Daar woont u samen met gemiddeld acht andere bewoners. Deskundige zorgmedewerkers zijn dagelijks op uw woongroep aanwezig om u te verzorgen. Vrijwilligers begeleiden u bij activiteiten die u graag wilt doen. Gezamenlijk eten we en doen we soms huishoudelijke klusjes. Elke groep heeft een gemeenschappelijke huiskamer die sfeervol is ingericht. Daar worden bijvoorbeeld, onder begeleiding, spelletjes gedaan of de krant gelezen. U woont in een eigen gestoffeerde kamer waar een hoog-laagbed en nachtkastje aanwezig zijn. Verder kunt u uw kamer met persoonlijke spullen aankleden die zorgen voor herkenning en een gevoel van thuis.

Evenementen

Aankomend

Er zijn nog geen evenementen voor deze locatie gepland.

Terugkerende activiteiten

Er zijn nog geen terugkerende evenementen voor deze locatie gepland.

Voor vrijwilligers

Er écht even zijn voor iemand. Met persoonlijke aandacht of activiteiten. De buitenwereld naar binnen brengen. Een klein gebaar van u als vrijwilliger maakt onze bewoners blij. Het geeft hen geluksmomentjes in hun laatste levensfase.

Bij Sint Joseph zijn veel vrienden van Achterveld actief. Regelmatig komen ze bij bewoners langs voor een spelletje rummikuppen, een kop koffie of een rondje op de duofiets. Af en toe maken zij ook grotere activiteiten mogelijk, zoals een uitje naar de dierentuin of het tuincentrum. Of ze halen de activiteiten naar ons woonzorgcentrum. Onlangs stond hier een oude kermis voor de deur, mét ijscokar en poffertjeskraam. Dat was genieten.

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk bij Sint Joseph te komen doen maar ziet u geen passende vacature? Dan kijken we samen met u naar welk vrijwilligerswerk bij u past en waar, wanneer en hoe vaak u zich wilt inzetten. Dat kan regelmatig zijn, maar ook zo nu en dan of in een bepaalde tijd van het jaar. Onze bewoners zullen u met open armen ontvangen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of als u ideeën heeft voor activiteiten.

Neem contact op

Vrijwilligersvacatures

Sint Joseph zoekt bezoekvrijwilligers die goed kunnen enthousiasmeren

St Joseph, Achterveld
Lees meer

St. Joseph zoekt actieve vrijwilligers voor de broodmaaltijd, oproep

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Wandelvrijwilligers gezocht

St Joseph, Achterveld
Lees meer

Maatjes met talent voor gezelligheid ondersteunen en gezelligheid

St Joseph, Achterveld 1 x per week, 1 - 2 uur per keer
Lees meer

Cliëntenraad

Beweging 3.0 wil de zorg steeds beter maken. De Cliëntenraad van Sint Joseph kijkt mee met de plannen en geeft hierover onafhankelijk advies aan de organisatie. Daarbij behartigen zij uw belangen zo goed mogelijk. In de raad participeren bewoners of mensen die nauw betrokken zijn bij de locatie. Als u onderwerpen voor wilt leggen of interesse heeft in deelname, neem dan contact op met de Cliëntenraad. Heeft u persoonlijke verbeterpunten? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.